Al 25 jaar een groot succes: E-line lichtlijn

26.07.2017 | Producten

Bij dit jubileum hoort een volgende mijlpaal: een upgrade van de energie-efficiëntie tot 169 lumen per watt.

Groot aanbod optieken, optimale efficiëntie, eenvoudige planning en gereedschapsloze montage: met de E-Line lichtlijn biedt TRILUX een uitgesproken krachtige lichtoplossing die al vijfentwintig jaar overtuigt met aanpassingsvermogen en een uitstekende licht- en productkwaliteit. Dat is precies de combinatie geweest waarmee E-Line voor planners, architecten, installateurs, groothandels en exploitanten de benchmark voor lichtlijnen is geworden. En de ontwikkeling gaat verder: zo zijn inmiddels afgeschermde optieken voor de verlichting van beeldschermwerkplekken geintroduceerd en bestaat de mogelijkheid tot integratie in lichtmanagementsystemen. De veiligheidscertificaten ENEC en ENEC+ vertegenwoordigen de hoge productkwaliteit. Met recht een lichtlijn die voor iedere situatie een oplossing heeft.

Flexibele lichtlijn, afgestemd op de behoefte van de klant

"De E-Line LED is de meest veelzijdige lichtlijn op de markt. Ze vervult praktisch elke verlichtingstaak – zij het in de industrie, in de detailhandel, in kantoren of scholen", zegt Klaas Keur, productmanager bij TRILUX. "We staan dicht bij onze klanten en hebben hun wensen goed in beeld. Dankzij onze eigen productie in Arnsberg is een op maat gemaakte E-Line oplossing, op basis van specifieke eisen van de klant en het project, altijd een mogelijkheid. In 2016 werd 40 procent als speciale uitvoering geleverd. Elke klant krijgt precies wat hij nodig heeft en wij krijgen nóg meer inzicht in de vereisten van de diverse applicaties. Dat nemen wij op onze beurt weer mee in het standaard productportfolio van de E-Line LED", voegt Keur eraan toe. TRILUX helpt haar klanten met de E-Line-configurator om de planning van projecten zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken: met deze kosteloze tool kan de lichtlijn heel eenvoudig online naar behoefte worden samengesteld.

Energie-efficiënte lichttechniek en supersnelle renovatie

De E-Line LED kon al eerder overtuigen met een zeer goede energie-efficiëntie. Ter gelegenheid van het 25 jarige jubileum maakt TRILUX de lichtlijn nog efficiënter en rust ze uit met een grotere lichtopbrengst van 169 lumen per watt. Ook Detlef Iseken van elektrotechnisch adviesbureau ROMBERG-groep is enthousiast over de E-Line als het gaat om advies, planning, installatie en onderhoud: "We werken al 23 jaar samen met TRILUX en hebben voor onze klanten in deze tijd ongeveer 200 tot 250 kilometer E-Line gepland en geïnstalleerd. Of het nu gaat om productdesign, verwerking, verlichtingskwaliteit of beschikbaarheid – de lichtlijn zorgt altijd voor maximale tevredenheid."

Al 25 jaar een groot succes: E-Line lichtlijn