Licht als katalysator voor de architectuur

22.12.2017 | Projecten

Puur beton, zichtbare staalstructuren, vensterpartijen die buiten het normale kader vallen. Dit is het nieuwe bedrijfsgebouw van de Belgische ventilatiespecialist Comfort Home. Hoe een middelgrote onderneming groots kan zijn in de realisatie van een nieuwbouw. Het integrale, designgerichte verlichtingsconcept van TRILUX blijkt daarbij een sterke ondersteuning voor de architectuur.

Niet alleen het licht helpt de architectuur in de kijker te zetten, ook het design van de LED-armaturen moet in het oog springen. "Representatieve verlichtingsoplossingen die ook voldoende lichtcomfort bieden, dat is wat onze opdrachtgever vroeg en dat is wat hij heeft gekregen", brengt Willem Dammers, managing director van TRILUX Benelux, trots verslag uit.

Slank design

“Nog voor men het gebouw van Comfort Home betreedt, merkt men dat hier een integraal lichtconcept van TRILUX in de praktijk is gebracht”, vervolgt Dammers. “De laadruimten buiten zijn mooi verlicht met de Lumena 40. Ondertussen zet de Skeo LED lichtaccenten op de gevel die de blikken van de bezoekers trekken. Binnen in het gebouw bepalen de pendelarmaturen Lunexo LED en Lateralo LED de aanblik van de kantoorruimten, die omgeven zijn door royale glaspartijen. De transparante, slanke armaturen lijken wel onder het plafond te zweven. Samen met de ronde downlighter Inplana LED zorgen ze voor een wat lossere sfeer in de ruimten, die voor de rest gekenmerkt worden door strakke lijnen.”

Alles uit één hand

Met de nieuwbouw heeft TRILUX opnieuw zijn meerwaarde als totaalaanbieder van lichtoplossingen voor binnen en buiten bewezen. Dammer vertelt trots: “van de planning tot de oplevering was TRILUX het aanspreekpunt voor alles wat te maken had met verlichting. In alle fasen van het project kon de opdrachtgever rekenen op onze knowhow. Nu het project voltooid is, kan men genieten van een goed verlicht pand”.