Derde editie van Get Inspired By Light magazine gelanceerd

04.04.2018 | Bedrijf

Vandaag is de derde editie van Get Inspired By Light magazine online gepubliceerd. Deze editie staat volledig in het teken van de toekomst.

Lichtontwerper

We nemen een kijkje in de keuken van jonge lichtontwerper Carlijn Timmermans. Waar haalt ze inspiratie vandaan en hoe denkt zij over de opmars van lichtontwerpers en het belang hiervan? "Ik krijg vaak de vraag, ‘oh je bent lichtontwerper, maak je dan lampjes’?"

Licht met lasers

Tijdens Light + Building, de grootste verlichtingsbeurs van Europa, stuitten we op een jonge start-up die een geheel nieuwe lichttechnologie op de markt brengt: wit licht met lasers. Zelfs de uitvinder van de blauwe LED is overtuigd. We interviewden de mede-oprichter en CEO van het bedrijf, Erik Wellen, over deze nieuwe verlichtingstechniek: “Het is een hele andere manier van licht maken.”

The Green House

Temidden van de chaos van Utrecht Centraal Station en de Croeselaan loopt het forenzend publiek sinds kort tegen een bijzonder gebouw aan: The Green House. Het circulair gebouwde paviljoen opent deze week haar deuren. Wat is er zo bijzonder aan het gebouw en hoe bouw je circulair? “Stap één is om het gebouw te zien als bouwpakket en niet als traditioneel gebouw”, aldus architect Jaap Bosch.

Verder in deze editie: Waarom voel je je beter in de lente? (Hint: het heeft te maken met licht). Vijf stellingen over de toekomst van licht voor verlichtingsexperts Willem Dammers en Eric Heutinck. Hollands Licht: wat kunnen de Hollandse meesters ons leren over licht?

Ga naar de 3de editie van Get Inspired By Light