Auto Steiner Zürich AG verlicht elke droomauto met een individueel geoptimaliseerde kleurtemperatuur.

De eerste stap voor een succesvolle verkoop is de juiste presentatie. Dat is zeker waar als het gaat om dure droomauto's. Auto Steiner Zürich AG heeft dat goed begrepen en daarom gekozen voor nieuwe ledverlichting van TRILUX, die elke sport- of luxeauto in het juiste licht plaatst. Flitsend oranje of nachtblauw? Elke auto laat zich van de beste kant zien met individueel licht dat is afgestemd op de lakkleur.

Om het veeleisende lichtconcept in beide showrooms te kunnen realiseren, waren er LED-systemen met dynamische witsturing nodig. Het was de Belviso Active LED, die met haar zacht en harmonieus licht wist te overtuigen.

De TRILUX-systemen werden gegroepeerd in clusters van vier, waarbij elke module afzonderlijk aangestuurd kan worden via een touchpanel. Als er een klant komt kijken, worden de kleurtemperatuur en de lichtstroom exact op het voertuig afgestemd.

"Door middel van Human Centric Lighting kunnen we de totaalindruk van het voertuig, die grotendeels bepaald wordt door de lak, gericht beïnvloeden. Deze vorm van actieve verkoopbevordering bewijst de emotionele werking van licht", legt Markus Elmer, directeur van TRILUX Zwitserland uit. De oranje sportwagen is hiervan een goed voorbeeld. Bij een warmere lichtkleur ziet hij er veel aantrekkelijker uit. Zeker bij "pareltjes" die alle ettelijke kilometers op de teller hebben staan, kan het een wezenlijk verschil maken dat de auto blinkt alsof hij nieuw is.

Dynamische witsturing. Het oranje van de sportwagen komt dankzij de warme kleurtemperatuur bijzonder goed tot zijn recht.

Harmonieuze lichtverdeling. Het zachte licht van de Belviso Activ LED flatteert de lakken van de droomauto's.

Homogeen verlichte fotoplaats. De E-Line LED brengt dankzij de LiveLink-sturing gericht verblindingsvrij licht op de gewenste plaats.

Naast de Belviso-vierkanten zorgen aan het plafond Stratus VS 155-armaturen voor een spannende vormgeving. Functioneel zijn de LED-stralers van Oktalite met hun regelbare hellingshoek bijzonder veelzijdig te gebruiken. "We kunnen met het licht de bijzonderheden van de auto's in de kijker zetten", verklaart bedrijfsleider, Oliver Steiner. Daarbij kan het gaan om een fraaie radiateurgrille of een geribbeld carrosseriedeel.

In de ondergrondse parkeergarage van Auto Steiner bevindt zich nog een lichttechnisch hoogstandje. Er is een afgescheiden ruimte gecreëerd met spierwitte wanden, waar foto's gemaakt worden voor op de website . "Vroeger moesten we de auto's buiten fotograferen en moesten we wachten op de juiste weersomstandigheden om goede foto's te kunnen maken", vertelt Oliver Steiner.

"Nu hebben we steeds constante omstandigheden. Het licht is altijd perfect. Door die uniforme look komt onze internetaanwezigheid ook beter over."

De symmetrische diep-brede lichtverdeling van de E-Line LED creëert een homogene verlichtingssituatie. Voor Auto Steiner is het heel belangrijk om foto's van goede kwaliteit te kunnen nemen. De LiveLink-sturing maakt het mogelijk het licht in de 'fotostudio' te dimmen en de verschillende wanden met een verschillende intensiteit te verlichten. "Zo kunnen we een perfecte omgeving creëren, waar we geen last hebben van verblinding, uit welk perspectief we ook foto's nemen," legt Oliver Steiner enthousiast uit.

Project Informatie

 • Opdrachtgever
  Auto Steiner Zürich AG
 • Project
  Renovatie van een autogarage
 • TRILUX-series
  Belviso Activ C2 LED
  E-Line LED
  Stratus VS 155 LED
  Inperla Ligra Plus LED