In de afgelopen jaren heeft TRILUX zich meermaals bewezen als dé expert voor BREEAM projecten. Van de lichtplanning, tot en met de levering op de bouwplaats en de lichtmetingen en documentatie na afronding van het project. Hieronder een top vijf van de voor ons meest indrukwekkende BREEAM projecten van de afgelopen jaren. Leuk feitje: 5 van de 10 hoogst beoordeelde projecten van de afgelopen 4 jaar zijn voorzien van TRILUX verlichting en bijhorende ondersteuning.

1. Jumbo DC - Nieuwegein (Outstanding - 100,18%)
Met de hoogste BREEAM score ooit in Nederland, springt het volledig geautomatiseerde nationaal distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein uit boven alle andere projecten. Duurzaamheid is hier geen vrijblijvendheid meer, maar een nieuwe standaard. De omvang van het project is met ruim 45.000 m2 vloeroppervlak daarentegen zeker geen standaard. Namens TRILUX hebben wij Jumbo van A tot Z mogen ontzorgen. Op het gebied van advies, lichtplanningen en projectmanagement tot verlichting, lichtmanagement, lichtmetingen en het aanleveren van de bewijsstukken. Full service dus!

2. New Logic III - The Tube - Tilburg (Outstanding - 99,48%)
Eén van de meest duurzame distributiecentra ooit gebouwd, is het iconische DC New Logic III in Tilburg. Door de uitzonderlijke architectuur is dit pand langs de A58 niet te missen. In samenwerking met projectontwikkelaar Dokvast verzorgden wij ook hier een full service BREEAM oplossing. Bovendien leverden wij niet enkel de hoogwaardige LED verlichting, maar werd ook ons lichtmanagementsysteem LiveLink Premium toegepast. Daarnaast is dit het vierde opeenvolgende project wat wij in opdracht van Dokvast mochten uitlichten. Daar spreekt vertrouwen uit!

3. De Monarch I - Den Haag (Excellent 79,90%)
De Monarch I is een kantoorgebouw uit de jaren ’60, gevestigd in het Beatrixkwartier in Den Haag. Door het behoud van de bestaande constructie, welke werd uitgebreid en omhuld met een nieuwe gevel, was de uitdaging voor onze lichtplanners in dit project groter dan ooit. Bovendien was dit één van de eerste projecten waarin wij als lichtleverancier betrokken raakten bij het thema BREEAM. Nog steeds zijn we trots op het behaalde resultaat. Zeker voor een ouder pand, met een bruto vloeroppervlak van ruim 25.000m2 verdeeld over 20 bouwlagen.

4. Danone Research - Utrecht (Excellent 75,83%) 
De Franse multinational Danone heeft zijn Europese R&D activiteiten onder de naam Nutricia Research gevestigd op het Science Park in Utrecht. In het ontwerp van het gebouw speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is voor de bouw uitsluitend FSC gecertificeerd hout gebruikt en zorgen de glazen gevels ervoor dat er weinig kunstlicht nodig is. Een opmerkzame keuze voor de tijd (2013) waarin het gebouw is opgeleverd. Daarnaast is de indeling van het pand flexibel ontworpen. Laboratoria kunnen eenvoudig worden omgevormd tot kantoorruimtes, wat zorgde voor een extra uitdaging op verlichtingsniveau.

5. New Logic VI – Tilburg (Outstanding 86,56%)
New Logic VI was één van de eerste grote verlichtingsprojecten waarin wij onze grenzen verlegden door volledig ‘customer’ georiënteerd en van scratch af aan een lichtmanagementsysteem te ontwikkelen. Ditzelfde systeem is nu bekend als LiveLink Premium. Het project is opgesplitst in twee fases, welke samen de vijf magazijndelen vertegenwoordigen. Binnen TRILUX staat dit project ook wel bekend als ons zuidelijke hotel, aangezien collega’s meermaals op het project hebben overnacht om de kinderziektes te verhelpen. Begin 2019 behaalde New Logic VI een Outstanding certificaat. De kers op voor ons een uitdagende taart, maar wel met een prachtig eindresultaat!

Maar er is meer...

Natuurlijk is het lastig om een top 5 te maken als je zoveel geweldige projecten heb mogen begeleiden op het gebied van BREEAM. Daarom een speciale vermelding voor alle Outstanding TRILUX BREEAM projecten van de afgelopen jaren.

  • ING HQ Amsterdam 93,70% | Outstanding
  • New Logic V Tilburg 93,09% | Outstanding
  • New Logic VIII Tilburg 91,18% | Outstanding
  • Royal Agio Cigars Duizel 87,14% | Outstanding
  • NoMA House Amsterdam 87,01% | Outstanding
  • LC Packaging Waddinxveen 86,79% | Outstanding
  • Alfa Accountants Leeuwarden 85,64% | Outstanding
  • Lidl DC Oosterhout 86,54% | Outstanding
  • Energy Academy Europe Groningen 85,57% | Outstanding

Heb je vragen over BREEAM of wens je ons advies? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg. Om de extreme duurzaamheid, hoge kwaliteit en uitmuntende prestaties van de TRILUX producten aan te tonen is daarnaast besloten, om in samenwerking onafhankelijk ingenieursbureau Encon, enkele productseries te laten beoordelen en wegen aan de hand van de BREEAM richtlijnen. Dat deed TRILUX reeds in 2016, maar is nu herhaald voor de nieuwste BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 richtlijn.