Fabrikant van diepvriesproducten vertrouwt op de koele elegantie van TRILUX Lateralo Plus.

De nieuwbouw van een kantoorverdieping van de fabrikant van diepvriesfruit en -groenten Crop's in het Belgische Ooigem staat helemaal in het teken van de architectuur. Voor de vormgeving van het gebouw viel de keuze op de hoogwaardige led-techniek van TRILUX. 

Daar weet men precies wat planners en architecten wensen. Zo ontstaan overtuigende combinaties van esthetiek en functie. Toen het bestaande, centrale kantoorgebouw van Crop's in Ooigem met een verdieping verhoogd zou worden, zocht de architect naar armaturen die naadloos in zijn concept zouden passen. Hij koos voor de TRILUX Lateralo Plus.

Deze armatuur is de droom van architecten: puristisch en transparant. Door haar minimalistische design lijkt ze te zweven en vormt zo de perfecte afronding van de architectuur van het kantoor-penthouse met zijn grote glasfronten, zijn duidelijke lijnen en zijn gedekte kleuren. Tevens levert het ledsysteem krachtig, verblindingsvrij licht dat optimaal comfort biedt op de beeldschermwerkplekken.

Als het uitgeschakeld is, oogt de lichtoptiek transparant voor de kijker, want de leds zijn in de randen van de armatuur geïntegreerd. Door een innovatieve prismatechnologie wordt het licht over twee niveaus verdeeld. Ingeschakeld stralen de armaturen gelijkelijk verdeeld direct en indirect afgeschermd licht uit. Nu oogt de lichtoptiek wit.

Objecten worden gestreeld door zachte schaduwen. Het directe licht zorgt voor goed zicht op het bureau en aan het beeldscherm. De transparante, gewichtsloze sfeer van de led-pendelarmatuur wordt ondersteund door de kabelloze uitvoering. De stroom wordt via de fijne pendelophanging naar de armatuur geleid. "De Lateralo Plus overtuigt met een consequent minimalisme", vindt Willem Dammers, directeur van TRILUX BENELUX. "Esthetiek en functie gaan samen. Dit is een uitstekend voorbeeld van onze claim 'Simplify Your Light'."

Voor haar productieafdeling Crop's vertrouwde ook al op TRILUX. In een groot vrieshuis met de daar heersende extreme voorwaarden vervult de robuuste Nextrema haar taak met bravoure. Deze positieve ervaringen hebben eraan bijgedragen dat Crop's voor haar kantoorgebouw opnieuw heeft gekozen voor TRILUX: dit maal voor de Lateralo Plus in de uitvoering met 9.100 lumen. Met een lichtopbrengst van 101 lumen per watt overtuigt de ultravlakke led-pendelarmatuur door haar energie-efficiëntie en haar levensduur van gemiddeld 70.000 bedrijfsuren.

Kort en bondig

  1. Project
    Crop's N.V. - Ooigem, België
  2. Bouwplan
    Nieuwbouw van een kantoorverdieping
  3. Lichtsystemen
    TRILUX Lateralo Plus