Verlichtingsrenovatie in De Wintertuin

De heropening van wooncomplex De Wintertuin in Weesp, is gevierd onder de iconische glazen koepel. Dat het feest juist hier in het goed verlichte atrium plaatsvond, heeft een symbolische betekenis. Wat betreft helderheid en verlichting leidt dittot grote voordelen voor bewoners en de beheerder van het wooncomplex. TRILUX heeft de voor 100% op ledtechnologie gebaseerde verlichtingsinstallatie gepland en geleverd.

De Wintertuin in Weesp is een wooncomplex voor oudere mensen. Ze leven zelfstandig in woningen die verdeeld zijn over drie verdiepingen rond een ruim opgezet atrium. Met name dit atrium heeft een grondige transformatie ondergaan. In het kader van de grote opknapbeurt van het wooncomplex is hier een grote glazen dak geïnstalleerd. Verder heeft betongrijs, dat de boventoon had in gebouw uit de jaren 1970, plaats gemaakt voor stralend wit. Niet alleen het atrium, maar ook de andere openbare ruimten lijken nu groter en vriendelijker.

Dit effect is te danken aan het overvloedige daglicht in het gebouw. Maar ook op grijze dagen en na het intreden van de duisternis maakt De Wintertuin een lichte en ruime indruk. Dan zorgen ledarmaturen voor een juiste verlichtingssterkte en aangename sfeer. In het wooncomplex zijn verschillende armaturen uit het TRILUX-assortiment geïnstalleerd. Circa 170 ronde opbouwarmaturen van de serie 74 LED verlichten de gangen. In andere zones zijn de waterdichte armaturen Aragon LED en de inbouwdownlighter Amatris LED toegepast.

Gangen en trappenhuizen verlicht de ledarmatuur 7402.

De echte eye-catcher van De Wintertuin is de vierkante lichtstructuur die zich bevindt onder de glazen koepel van het atrium. Het bestaat uit 16 modules van het snelmontagesysteem E-Line LED. Grote pendelarmaturen met een textielen kap zorgen voor decoratieve accenten. De modellen Milano, Cassano en Taro van Oktalite bewijzen hoe het productassortiment van verschillende leden van de TRILUX groep eenvoudig in projecten gecombineerd kunnen.

Terwijl de bewoners van De Wintertuin blij zijn met de visuele en de esthetische verbetering door de nieuwe armaturen, is de beheerder van het complex enorm te spreken over de aanzienlijke kostenbesparing.

TRILUX heeft gekozen voor een oplossing die voor 100% gebaseerd is op ledtechnologie. Voor een project van deze omvang, zeker in de woningbouw, is dat nog geen alledaagse keuze. Doordat de gebruikte vermogens lager liggen, daalt het energieverbruik aanzienlijk. De lichtsturing zorgt voor aanvullende besparingen. De armaturen worden daglichtafhankelijk gedimd. De lichtplanners van TRILUX hebben berekend dat de nieuwe verlichtingsinstallatie in De Wintertuin een energiebesparing kan opleveren van wel 70 %. Door de daaruit resulterende kostenverlaging zal de investering in de nieuwe installatie in amper twee jaar terugverdiend zijn.

Voor het E-Line LED-systeem vormen grote hoogtes en uitgebreide configuraties geen obstakel.

In de openbaar toegankelijke ruimten van het woonproject vinden armaturen van TRILUX toepassing.

Kort en bondig

  • Systemen
    7402 LED
    7403 LED
    Amatris LED
    Aragon LED
    E-Line
    Milano 360
    Cassano
    Taro LED