ETECH Wels scoort met duurzaamheid – TRILUX levert ledarmaturen

Als een elektronica-specialist op zoek is naar een nieuw domicilie, stelt hij uiteraard strenge eisen aan de gebouwtechniek. Zo was dat ook bij ETECH Schmid u. Pachler.

niet alleen de verlichtingsinstallatie maar ook de verwarming, de warmtepomp en de fotovoltaïsche installatie via ultramoderne bussystemen aangestuurd. Voor nóg meer energie-efficiëntie wordt de ledverlichting bij ETECH bovendien daglicht- en aanwezigheidsafhankelijk geregeld. Nu bespaart de onderneming niet alleen enorm veel energie en is men blij met de aanzienlijk verminderde onderhoudskosten, maar men vermindert tevens de milieubelasting met maar liefst tien ton klimaatbedreigende CO2-uitstoot.

Voor deze belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming heeft ETECH Wels een certificaat en een milieusubsidie ontvangen van het Oostenrijkse 'levensministerie'. Duurzaam handelen is dus de moeite waard. Als partner bij de planning en realisatie van het armaturenconcept kon TRILUX niet alleen scoren met haar brede spectrum van dienstverleningen, maar kon zij ook overtuigen bij de kosten-baten-analyse.

"Uiteindelijk was de keuze voor ons niet moeilijk", herinnert filiaalleider Helmut Moser zich. Natuurlijk liet ETECH het zich niet ontgaan om zelf de geleverde armaturen te installeren. Dat was niet moeilijk. "De TRILUX-producten zijn in de regel uitermate montagevriendelijk", aldus de tevreden heer Moser. Daarmee kon TRILUX eens te meer aantonen, hoe succesvol zij haar merkboodschap 'Simplify Your Light' in praktijk brengt.

Een gebouw was snel gevonden, maar de technische voorzieningen voldeden niet aan de verwachtingen. Men besloot dan ook om het nieuwe filiaal in het Oostenrijkse Wels in eigen regie van de geschikte techniek te voorzien. Van de partij: TRILUX, verantwoordelijk voor de complexe led-lichttechniek. Het dagelijkse werk van de elektro-experts van ETECH bestaat uit de planning en afwikkeling van mammoetprojecten op het gebied van elektro-installaties.

Het motto van de onderneming luidt: "Wij willen onze klanten niet alleen maar tevredenstellen, we willen dat ze vuur en vlam zijn." Dan is het natuurlijk dubbel zinvol om op de eigen standplaats te laten zien wat de onderneming allemaal te bieden heeft. Daarmee was de idee geboren, de eigen arbeidswereld als showroom in te richten.

De intentie: het lichtconcept moet hoog scoren ten aanzien van planning, systemen, montage en duurzaamheid. "We wilden regelrechte armaturenshowrooms construeren", vertelt Karoly Klinkovszky, projectmanager bij TRILUX. Van de werkplaatsen en het magazijn tot in het kantoorbereik moest overal de optimale werkverlichting zichtbaar en ervaarbaar worden. Daarvoor werd het hele gebouw met een half dozijn TRILUX-series volledig nieuw ingericht met ledarmaturen. Elk elektronisch element werd op de techniek van het gebouw aangesloten: nu wordt

Kort & bondig

  1. Bouwheer
    ETECH Schmid u. Pachler
    Elektrotechnik GesmbH & Co KG
    4600 Wels-Dickerldorf, Oostenrijk
    www.etech.at

  2. Geïnstalleerde armaturen
    In totaal werden 101 ledarmaturen uit de series Liventy, Belviso, Nextrema, Inperla, Amatris en Oleveon gemonteerd.