Het is lente! Alles wordt vanaf nu weer groener buiten. Met oog op de toekomst is het ook broodnodig dat wijzelf groener worden. Vanaf 2050 wil Europa een circulaire economie realiseren. Dat is een wereld die nog verkend moet worden. Daarom is deze uitgave volledig gericht op de toekomst

In de Spotlight dit keer drie jonge circulaire denkers die vernieuwende ideeën hebben over duurzaamheid en circulariteit in de bouwsector. Van een datingsite voor bouwmaterialen, tot je huis opbouwen uit demontabele ‘legoblokken’. 

Open Magazine

Hoe kijkt de Duitse marktleider in technisch verlichting naar duurzaamheid? U leest het in het interview met Katrin Discher.

Duurzaamheid volgens TRILUX

Hoe kijkt de marktleider van technische verlichtingsoplossingen tegen dat thema aan? Dat leest u in het verhaal Katrin Discher (Directeur Duurzaamheid bij TRILUX). Zij geeft een blik achter de schermen. Hoe je met kleine stappen een enorme impact kan maken in de gehele industrie.

 

In de Lookbook verhalen krijg je een kijkje in wat verlichting binnen kan doen. Hoe verlichting zowel esthetisch kan bijdragen, maar ook functioneel. Bijvoorbeeld bij Stad Mechelen, waar zeer nadrukkelijk is gekozen voor een circulaire en duurzame manier van het inkopen van verlichting, volledig volgens het 'pay per use' principe. Stad Mechelen volledig ontzorgt, de verantwoordelijkheid voor de verlichtingsinstallatie blijft gedurende een vooraf gedefinieerde looptijd bij producent TRILUX.