In Dubai heeft de eerste "groene" moskee zijn deuren geopend. Bij de nieuwbouw, die vier miljoen euro gekost heeft, stonden energie-efficiëntie en duurzaamheid centraal. Voor de verlichting tekende TRILUX verantwoordelijk.

De Khalifa Al Tajer moskee is gebouwd volgens de US Green Building Council Standards. Alle verlichting voor het project is geleverd door TRILUX. Hoofdzakelijk de armaturen Inperla Ligra, Polaron, Nextrema en Mirona zijn gebruikt, allemaal in leduitvoering.

"De bouwheer werd niet alleen overtuigd door de energie-efficiëntie, maar vooral door de kwaliteit van de TRILUX-producten," benadrukt Technical & Marketing Manager Middle East Omar Rabah. "Wat ook meegespeeld heeft is, dat we, overeenkomstig ons

motto Simplify Your Light, snel begrepen wat de klant wou en zodoende een passende oplossing konden voorstellen. Hij heeft in elk opzicht voordeel gedaan met onze service."
Aangezien de realisatie van dit project een groot succes was en ons veel lovende kritieken in het Midden-Oosten heeft bezorgd, hebben we ondertussen al een tweede nieuwbouwproject in de wacht kunnen slepen. Zo is de eerste "groene" moskee van Dubai uitgegroeid tot een showcase voor de regio.