Innovaties doorzetten en investeren in de toekomst. Dat is recept voor het succes van machinefabrikant Rommel AG ENGINEEIRING. Het werd voor Rommel AG tijd voor een uitbreiding en dus betrokken ze een nieuw bedrijfsgebouw in Sulzbach-Laufen, Baden-Württemberg.

Vasthouden aan succes

Om aan het recept van succes vast te houden vroegen Rommelag dezelfde aanpak van alle partners die aan hun verbouwing meewerkte. Het vereiste profiel dat voor de verlichting werd gemaakt was vanaf het begin duidelijk. Het moest perfect aansluiten bij Rommelag, een bedrijf dat aseptische vulsystemen voor de farmaceutische industrie produceert. Het licht moest efficiënt, intelligent controleerbaar zijn en visueel comfort bieden voor alle werknemers.

Van oud naar nieuw

Door de moderne ledverlichting van TRILUX te installeren en dit te koppelen aan het krachtige lichtmanagementsysteem LiveLink, kon aan alle wensen worden voldaan. In de oude fabriek, die naast het nieuwe gebouw staat, werd nog gebruik gemaakt van oude, traditionele verlichting. Als je kijkt naar de data van LiveLink zie je dat de energiekosten nu bijna met 80% verminderd zijn. Een deel van die besparing is te wijten aan de automatische productie-regulering. Zo is er nu, daglichtafhankelijk, in alle kantoren een aanwezigheidscontrole met geïntegreerd daglicht geïnstalleerd.

Ideale lichtkleur

"Met LiveLink kunnen we altijd licht gebruiken waar het nodig is", zegt managing director Martin Schneider van Rommelag. "Bovendien heeft het daglicht een positief effect op onze werknemers in ploegendiensten. In vergelijking met de oude technologie is het absoluut een wereld van verschil. Met 4.000 Kelvin heb je de ideale lichtkleur ontmoet.’’

Comfort en functionaliteit

Wederom heeft dit project aangetoond dat hoe complexer de verlichtingsvereisten zijn, hoe groter het belang is van raadpleging en ondersteuning van klanten. Alleen een nauwe afstemming tussen bouwer, planner en lichtfabrikant garandeert uiteindelijk een overtuigend resultaat. De samenwerking tussen alle partijen bij dit project verliep soepel. Door de toenemende vraag is de professionele planning van industriële en gemeentelijke gebouwen belangrijker dan ooit. Comfort en functionaliteit worden steeds belangrijker, door wensen van de klant maar ook door wet- en regelgevening. Als we nu kijken hoe alles bij Rommelag is verlopen en hoe ze erop vooruit zijn gegaan kunnen we vol trots zeggen: missie geslaagd!