Goed zien is de basis voor welbehagen op kantoor. Een optimale verlichtingsoplossing zorgt voor een hoog lichtcomfort en lage energiekosten. Intelligente lichtmanagementsystemen en sensortechniek zijn daarbij onmisbaar.

In het verleden werden lichtmanagementsystemen vaak in verband gebracht met complexe installaties en gecompliceerde sturingen. Het zal dan ook niet verbazen dat maar weinig Duitse kantoren uitgerust zijn met een lichtmanagementsysteem. Moderne systemen als LiveLink van TRILUX en STEINEL maken komaf met dit vooroordeel. De montage en ingebruikneming zijn duidelijk vereenvoudigd.

Zelfs de integratie van de verlichtingsinstallatie in een reeds aanwezig gebouwbeheersysteem, is niet meer te vergelijken met het werk dat daar in het verleden bij kwam kijken. Samen met aanwezigheids- en helderheidssensoren zorgen lichtmanagementsystemen voor een constant verlichtingsniveau in de kantoren.

Medewerkers genieten zo van evenwichtige lichtomstandigheden, waardoor geconcentreerd werken hun gemakkelijker valt. Lichtmanagementsystemen zijn uiterst aanpasbaar. Ze kunnen even goed afgestemd worden op de persoonlijke wensen als op de ruimtelijke omstandigheden.

Vervolgens worden de functies van het systeem bepaald: dimbaarheid, daglichtafhankelijke regeling, aanwezigheids- of tijdschakeling bieden een breed spectrum aan besparingsmogelijkheden. De intelligentie van deze lichtmanagementsystemen brengt al snel op, aangezien ze het energieverbruik met zo'n 85 procent kunnen terugdringen.

LiveLink

De revolutie die intelligent licht teweeg gaat brengen in ons dagelijks leven, is even groot als destijds de uitvinding van de gloeilamp. Licht kan ons concentratie- en prestatievermogen verhogen, ons welbehagen en onze veiligheid vergroten en ons herstel bevorderen.

Wat ontbreekt er nog om deze revolutie te ontketenen? Een lichtmanagementsysteem dat enerzijds voor de eindgebruiker intelligente nieuwe functies biedt en anderzijds de planning en installatie heel eenvoudig maakt. TRILUX heeft haar kennis en ervaring gebundeld met die van sensortechnologiespecialist STEINEL en gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van een intelligent systeem. Het resultaat: LiveLink.

LiveLink