Eind vorig jaar verhuisde TRILUX Benelux naar een nieuwe zichtlocatie langs de A1 in Amersfoort. Sindsdien heeft men niet stilgezeten in het adopteren en implementeren van nieuwe technologische snufjes. Samen met technologie-partner Favendo zijn nu meerdere beacons geïnstalleerd op de Light Campus die toegang geven tot location based services. Hiermee wordt zicht- en voelbaar welke toevoegde waarde ‘smart office’ en location based services nu al kunnen leveren.

Location Based Services

“Samen met onze technologiepartner Favendo hebben wij onze TRILUX Light Campus omgetoverd tot ‘smart office’ van de toekomst”, vertelt Willem Dammers, Managing Director van TRILUX Benelux, trots. “Gebruikers van onze World Of TRILUX app, krijgen toegang tot een groot aantal location based services die aantoonbaar toegevoegde waarde leveren in moderne kantoren. Maar deze technologie is niet alleen interessant in kantooromgevingen, location based services brengen ook veel functionaliteit in de retail, logistiek en industrie.”

Dammers vervolgt: “In de Light Campus kunnen wij bezoekers nu laten zien en ervaren wat de technologie van TRILUX location based services betekent voor gebruikers en eigenaren van een gebouw. In de Light Campus demonstreren wij indoor positioning en navigation, asset tracking, proximity marketing en data visualisation. De verzamelde data van app-gebruikers wordt volledig anoniem verwerkt tot relevante informatie.”

Hoe het werkt

“Indoor positioning en navigation, de naam verklapt het eigenlijk al een beetje, is de Google Maps voor in gebouwen”, legt Dammers uit. “Gebruikers kunnen op de plattegrond van hun smart device zien waar zij zich in het gebouw bevinden en navigeren naar bijvoorbeeld een beschikbare vergaderruimte of werkplek. Met asset tracking kunnen verplaatsbare goederen in onze Light Campus eenvoudig worden teruggevonden, denk bijvoorbeeld aan een verrijdbare flipchart, een cateringtrolley of mijn autosleutels”, grapt Dammers.

Dammers gaat verder: “Met de mogelijkheden die proximity marketing biedt, kunnen wij bij de diverse ‘points of interest’ in onze Light Campus een pop-up tonen met verdiepende informatie. Bijvoorbeeld als bezoekers zich bij de serverruimte van ons LiveLink premium systeem bevinden of in de buurt zijn van de comfort werkplekken, een gezamenlijke innovatie met Ahrend. Met behulp van data visualisation kunnen wij heatmaps en looppaden inzien van alle app-gebruikers. Op basis daarvan hebben wij inzichtelijk welke flexplekken, stilte- en vergaderruimtes in welke mate worden gebruikt en hoe mensen zich door het gebouw bewegen.”

Light Campus Amersfoort

“Op onze Light Campus Amersfoort is iedereen welkom. Het is een inspirerende plek om te werken, ontmoeten en (kennis) delen. Op het gebied van smart buildings, dataverzameling, ergonomie, welzijn op het werk, en open-plan office oplossingen biedt het veel inspiratie voor een ieder die professioneel bezig is met licht en verlichting. Dus kom gerust een keer langs om te kijken én een kop koffie te drinken”, zo sluit Dammers af.

Plan je bezoek 

Iedereen is van harte welkom in de Light Campus Amersfoort. Langskomen? Neem even contact op met uw TRILUX lichtadviseur, of stuur ons een bericht:

marketing@trilux.nl