Op 22 november 2019 is het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E kampioenschap gestart met een ePrix in Diriyya (Saoedi-Arabië). De Indisch-Zwitserse autocoureur Neel Jani, die voor Porsche actief is, vertelt wat deze klasse voor hem zo bijzonder maakt, hoe hij zich klaar maakt voor het kampioenschap en hoe hij privé tegen verlichting aankijkt.

Neel, de ABB FIA Formula E is een relatief jonge raceklasse. Wat maakt deze klasse, in vergelijking met andere kampioenschappen zoals de Formule 1 en FIA World Endurance Championship, nou zo uniek? 

Dat begint al bij de organisatie: een Formula E race is een ééndaags evenement. Dat wil zeggen, dat de vrije training, kwalificatie en de race op dezelfde dag plaatsvinden. Ook het circuit wordt voor slechts één dag opgebouwd. Daarmee hebben ook de coureurs enkel op de racedag de mogelijkheid op het circuit te trainen. Een klassiek thuisvoordeel is er dus niet bij de Formula E. Maar het grootste verschil zit hem in de elektrische aandrijftechnologie: het managen van de batterij is in deze raceklasse een kritische succesfactor. En dat is precies wat deze races vaak zo spannend maakt. Sommigen moeten van het gas, om de batterij te sparen, terwijl anderen dan nog kunnen aanvallen.  Als coureur moet je dus continu nadenken en tactisch slimme keuzes maken. 

TRILUX ondersteunde Porsche reeds in de LMP1 klasse met een HCL-oplossing. Wat zijn volgens jou de voordelen van Human Centric Lighting?

Ik heb persoonlijk veel positieve ervaringen opgedaan met de TRILUX HCL-oplossing tijdens de 24 uur van Le Mans. Tijdens die race is een efficiënt herstel tijdens de rusttijden van groot belang. De verlichting was daarbij een elementair en merkbaar onderdeel. 

Coureur of techniek – wat maakt in de ABB FIA Formula E het verschil tussen een zege of nederlaag?

In feite zijn de auto's voor 80 procent technisch gelijkwaardig – de overige 20 procent biedt individuele optimaliseringsmogelijkheden. Dit vergroot het belang van rijvaardigheid van de coureur in vergelijking met technologische superioriteit van een team. Lichamelijk zijn de Formula E circuits, met de vele bochten, een extreme belasting voor de armen. Daarom zijn een optimale mentale en lichamelijke voorbereiding op de races belangrijk. 

Je hebt ook je privéwoning compleet vanTRILUX verlichting voorzien. Waarom? 

Ik heb lange tijd in een huurhuis gewoond en daarbij nauwelijks stilgestaan bij de verlichting. Op een gegeven moment merkte ik, dat een goedkoop armatuur niet het licht geeft dat aan mijn behoeften voldoet –  te beginnen bij de verlichting in mijn kantoor boven de computerwerkplek tot aan het licht in mijn slaapkamer. Voor mijn nieuwe huis heb ik naar armaturen gezocht, die ik eenvoudig en comfortabel kan aansturen – waarbij ook de lichtkleur dynamisch van warmwit naar koudwit aanpast.  Daarbij vond ik het ook belangrijk dat de armaturen binnen én buiten er goed uit zien en één designtaal ademen. Dat heb ik allemaal bij TRILUX gevonden.

Is er iets dat je hebt geleerd van de samenwerking met TRILUX?

Er schieten mij direct drie dingen te binnen. Ten eerste, je zegt geen lamp maar armatuur – dat hielp mij enorm. Ten tweede de impact die een lichtkleur (warmwit en koudwit) maakt op je lichaam en het welzijn. Koelwit stimuleert en warmwit kalmeert. En ten derde, ik koop nooit meer een lamp. Omdat op alle niveaus, van efficiëntie tot bedienbaarheid, een LED-armatuur de betere oplossing is.

Wij duimen voor het aankomende seizoen! Neel Jani geeft ook een blik achter de schermen op Instagram @neeljani_official.