In Glain, een deelgemeente van Luik, bouwt men sinds 2014 aan een compleet nieuw ziekenhuis voor de stad en omliggende regio. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een capaciteit van 765 bedden en 155 plaatsen voor dagopnames. Er is een grondoppervlakte van ongeveer 35.000 m² nodig op het terrein ‘Patience en Beaujonc’. Het complex zelf, dat 113.000 m² beslaat, gaat de activiteiten van drie regionale ziekenhuizen combineren onder één dak. TRILUX realiseert nagenoeg de complete binnenverlichting van het ziekenhuis.

Inmiddels komt de oplevering van het immense complex steeds dichterbij. Dat betekent ook dat TRILUX druk bezig is, in samenwerking met bouwbedrijf Balteau, met de oplevering van de verlichtingsinstallaties. Salesmanager Philippe Lefebvre van TRILUX over het project: “Ongeveer 97% van alle verlichtingsinstallaties in dit project zijn van TRILUX. Na het hoofdkantoor van NAVO in Brussel, is dit één van de grootste projecten van het team in Wallonië. Een prestatie om trots op te zijn.”

Maatwerk

Speciaal op verzoek van de architect ontwikkelde TRILUX in haar fabriek een modern en kubistisch bedwandarmatuur op basis van ledverlichting.

Lefebvre over deze oplossing: “In verband met de stijl van het gebouw, wilde de architect persé een onderscheidend ontwerp van de bedwandarmaturen. Samen met de SOF-afdeling hebben wij dit kunnen ontwikkelen, en het prototype voldeed volledig aan de verwachtingen.

Een grote uitdaging zat nog in de hoogte van het plafond in de beddenkamers in combinatie met het benodigde indirecte lichtaandeel. Uiteindelijk is gekozen om een E-line LED module met asymmetrische lens hiervoor in te zetten.”

Spreekruimten

Voor de spreekruimten van de doctoren ontwikkelde TRILUX een speciale versie van de Coriflex LED. “We wilden de ruimte graag van een armatuur voorzien uit één behuizing, over een lange lengte. Daarom hebben we een Coriflex LED met een lengte van 3.500 mm ontwikkelt welke gependeld wordt opgehangen aan slechts twee bevestigingspunten.

De armatuur is haaks geplaatst op de indeling van de kamer, waarin de onderzoeksruimte wordt gescheiden van de spreekruimte door middel van een meubel”, aldus Lefebvre.

Eind 2019 zal het project helemaal gereed zijn. We zullen dan ook nog langsgaan met een professionele fotograaf om het schitterende eindresultaat van onze verlichtingsoplossingen te tonen.