De Warmetruiendag is de grootste jaarlijks terugkerende klimaatactie van Nederland. Al ruim 15 jaar gaan Nederlanders energieverspilling te lijf met deze actie, die ook door TRILUX Benelux al ruim tien jaar wordt gesteund. “Wij zijn een Duits familiebedrijf met oog voor volgende generaties. Als we – op welke manier dan ook – impact kunnen maken en onze CO2 footprint kunnen reduceren, dan laten we dat zeker niet na”, aldus Willem Dammers, Managing Director TRILUX Benelux. 

Minimale moeite, maximale impact

“Vooral omdat het vaak in de kleine dingen zit, waarbij bewustwording zo belangrijk is”, gaat Dammers verder. “Meedoen aan de actie is namelijk simpel: zet de verwarming 1 graad lager en trek in plaats daarvan een extra warme trui aan. Als daarnaast ook nog een muts, warme sokken en handschoenen nodig zijn, keuren we dat ook goed! Het klinkt zo simpel, maar de impact van deze actie is gigantisch. Door de verwarming namelijk met die enkele graad te verlagen, besparen we 6% energie en C02. Als heel Nederland vandaag mee zou doen, zouden we 6,3 miljoen kilo C02 besparen. Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!”  

Trots 

Dammers gaat verder: “Dit is het tiende jaar dat we meedoen aan de actie en het enthousiasme onder de collega’s is altijd geweldig. Ook toen we dit jaar aankondigden dat we mee gingen doen, kwamen de positieve reacties al snel binnen. Er ontstond direct een initiatief om de home-office warmetruiendag selfie op te sturen. Deze is op een leuke manier verwerkt in een collage om onze deelname nog meer een gezicht te geven en meer draagvlak te creëren bij onze stakeholders. Wij kijken nu alweer uit naar de zestiende editie volgend jaar!” 

Verantwoord ondernemen

De deelname van TRILUX aan de Warmetruiendag past perfect in de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Lees hier hoe TRILUX Benelux verslagdoet van haar Carbon Footprint en hier hoe de TRILUX Group wereldwijd haar impact probeert te reduceren.