Sinds 1853 biedt het traditionele bedrijf Württembergische Metallwarenfabrik "WMF" hoogwaardige huishoudelijke producten aan. Om de producten stijlvol te presenteren, voerde het concern een nieuw lichtconcept in dat op led is gebaseerd. 

In Fulda opende nu de eerste teststore, waarin Oktalite exclusief bestek, mooie glazen producten en kleurig kookgerei esthetisch verlicht. Bij de lichtplanning kozen de lichtexperts voor een mix van basisverlichting en accentuerende verlichting, om de shop te structureren en de klant oriëntatie te bieden. Voor de basisverlichting werd de inbouwarmatuur VICO met gesatineerde afdekking (2.200 lm/3.000 K) toegepast, terwijl het modulaire spotsysteem SISTEMA accenten plaatst. Hierbij sloot het lichtdesign aan

op de artikelpresentatie, die als speciale blikvangers over "thematische eilanden beschikt. De artikelen zijn uitnodigend op gedekte tafels gedecoreerd, maar worden ook in de stellingen gepresteerd. Om de afzonderlijke bereiken passend bij de weergegeven situatie te verlichten en toch een uniform plafondbeeld te leveren, werd overal de SISTEMA ingezet, maar met verschillende lichtkleuren en uitstralingshoeken. Zo verschijnt elk van het "thematische eiland" in een uniek en individueel licht, maar heeft de store tegelijkertijd een homogene uitstraling.

Oktalite

Al meer dan 30 jaar maakt Oktalite licht en verlicht de shop & retail. Dit is waar het bedrijf in is gespecialiseerd en ontwikkeld verlichtingsconcepten, klantgerichte producten en biedt een service en support aan. 

 

Oktalite