New Logic VI

Duurzaam DC voor Rhenus Logistics

In opdracht van ontwikkelaar DOKVAST is door hoofdaannemer Heembouw in zeer korte tijd het European Distribution Centre (EDC) voor Rhenus Logistics opgeleverd. TRILUX tekende als totaalaannemer voor de verlichting.

Het project kent vier belangrijke pijlers: duurzaamheid, intelligentie, flexibiliteit en services. Hierbij kwamen de producten en diensten van TRILUX als beste uit de bus. De verlichtingsinstallatie is Powered by LiveLink: een intelligent lichtmanagementsysteem.

Meer weten?

Neem contact op met James Bosschart. Hij vertelt je graag meer over het project en onze verlichtingsoplossingen.

0 6 - 24 36 14 93
james.bosschart@trilux.nl

Project in beeld

Bekijk hier de voorbereidingen

DUURZAAMHEID

Ontwikkelaar DOKVAST realiseert 'toekomstvast' logistiek vastgoed met als minimale BREEAM-certificering ‘Excellent’. De ambities voor EDC New Logic VI lagen met BREEAM ‘Outstanding’ nog hoger. Daarmee behoort het EDC New Logic VI tot de vijf duurzaamste logistieke centra van Nederland. De basis van de TRILUX-oplossing bestaat uit kwalitatief hoogwaardige, efficiënte led-lichtlijnen voor logistieke hallen, aangestuurd door een op maat ontwikkelde versie van het lichtmanagementsysteem LiveLink. De energiebehoefte van de installatie is daarmee tot een minimum beperkt. Het kunstlicht brandt alleen bij onvoldoende daglicht en bij aanwezigheid van medewerkers. Deze oplossing scoort goed in BREEAM. TRILUX verzorgde tevens de lichtplanning en lichtmetingen op locatie voor de BREEAM-bewijslast.

INTELLIGENTIE

Het EDC New Logic VI hangt vol met sensoren. Deze monitoren afzonderlijke ruimten en leggen op deelniveau data vast, die worden gekoppeld in de Building Dashboard-app van DOKVAST. In dit zelf ontwikkelde gebouwbeheerssysteem kunnen realtime energiegebruik, aanwezigheid en onderhoudsbehoeften worden afgelezen. Dit is the internet of things. De ‘grid’ voor de intelligentie wordt gevormd door de lichtlijnen, en de toegepaste verlichtingsoplossing is voorzien van een uitgekiend sensorplan. Ieder lichtpunt heeft een ingebouwde intelligente driver die individueel de energieconsumptie en onderhoudsbehoefte vastlegt. Het geheel wordt aangedreven door het lichtmanagementsysteem LiveLink. De verzamelde data over de verlichting worden gepresenteerd in de eerder genoemde Building Dashboard-app van DOKVAST.

FLEXIBILITEIT

Een toekomstbestendig pand in de logistiek moet uiteraard flexibel te gebruiken zijn. Mocht de huurder door een verandering in het gebruik nieuwe wensen krijgen, dan moet het gebouw hierop voorbereid zijn. Met dit uitgangspunt is het EDC New Logic VI ontworpen en gebouwd. De verlichtingsinstallatie is klaar voor de toekomst. Door het vermogen van de installatie te 'overdimensioneren', kan de klant de gewenste lichtsterkte naar wens instellen. Mocht er op een bepaald moment meer licht nodig zijn dan volgens de norm noodzakelijk, dan is dit voorzien. Door de hoge lichtopbrengst ervaren de medewerkers een hoger visueel comfort in de hal. Als het systeem op vol vermogen draait, lijkt het kunstlicht binnen op daglicht.

SERVICES

DOKVAST is een ontwikkelaar met een zeer sterke visie – gedreven te innoveren in duurzaam logistiek vastgoed. De projectpartners van EDC New Logic VI delen deze ambitie. De bouw vindt plaats in zeer kort tijdsbestek en is volledig ‘turnkey’. De projectpartners nemen verantwoordelijkheid voor de eigen discipline. TRILUX biedt in dit kader ‘licht als service’, is totaalaannemer voor het product licht en levert het projectmanagement in alle verlichtingsvraagstukken – zowel binnen als buiten. Van BREEAM-ready lichtplan en productlevering tot installatie en onderhoud.

Themadag Logistiek

15 juni 2017 - EDC Rhenus Logistics

Op donderdag 15 juni organiseerde TRILUX haar jaarlijkse themadag Logistiek & Industrie. Dit maal op locatie van het nieuw gebouwde hypermoderne EDC van Rhenus Logistics. In samenwerking met partners Rhenus Logistics, DOKVAST, Heembouw, Quadrant4, Steinel en Inotec werd de bezoekers een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Diverse externe sprekers namen de ruim 60 aanwezigen mee in allerhande onderwerpen rondom het thema logistiek & industrie. We stonden uitgebreid stil bij het veranderende landschap van logistiek en industrie, wat zijn de vragen van vandaag en de uitdagingen voor morgen? Gezien de ontvangen positieve reacties, kunnen we terugkijken op een geslaagde dag!

Evenementen

12. September 2017

LiveLink introductie (WEBX0602)

Webinar

04. Oktober 2017

UGR en de toekomst (WEBX0104)

Webinar

Agenda bekijken