Smart City meets Smart Lighting

Straatverlichting wordt steeds intelligenter. Niet alleen worden de uiteenlopende voordelen van lichtmanagementsystemen benut. Ook connectiviteit en smart city ontsluiten volledig nieuwe toepassingsmogelijkheden. Lichtmasten en lichtzuilen helpen met sensoren bij het zoeken naar een parkeerplaats, bieden draadloze internettoegang, zijn voorzien van kleine beeldschermen die gebruikt worden voor stadsmarketing of toeristische rondleidingen en dienen als oplaadpunt voor elektrische fietsen en auto's.

U ziet het: verlichtingsoplossingen van TRILUX zijn niet alleen clever, ze worden ook steeds smarter. TRILUX zet op het gebied van de outdoorarmaturen al meer dan 100 jaar standaarden op de verlichtingsmarkt met zijn productinnovaties. Of voor u nu energie-efficiëntie, connectiviteit of smart lighting centraal staan, TRILUX beschikt altijd over relevante lichtcompetentie en staat klaar om u te ondersteunen bij de realisatie van verlichtingsconcepten op maat. Ook wat betreft kwaliteit van de dienstverlening en bereikbaarheid leggen we de lat hoog

 

 

Lagere energiekosten

Milieuvriendelijke producten

Eenvoudige bewaking dankzij software

Predictief onderhoud

Open interfaces

Veilige communicatie

Omvangrijke softwarefuncties

Smart city met TRILUX

Innovatieve oplossingen op maat 

Door de nauwe samenwerking van TRILUX met partnerondernemingen en bewezen smartcityexperts ontstaan innovatieve, genetwerkte – en vooral betaalbare – maatwerkinstallaties voor binnen en buiten.

 

 

TRILUX Outdoor Lichtmanagement -
lichtpunten worden een intelligent netwerk

De uitdaging

Door een renovatie van de verouderde gemeentelijke straatverlichting kunnen steden en gemeenten hoge besparingen realiseren in hun werkingskosten. Toch aarzelen veel beslissingnemers nog. Een wissel zet de koers voor de volgende decennia. Ze zijn zich bewust van de voordelen die de overschakeling op energie-efficiënte ledtechnologie biedt, maar willen ook alle mogelijkheden open laten voor actuele en toekomstige netwerk- en smartcitytoepassingen.

De oplossing

Met het TRILUX-systeem Outdoor Lichtmanagement kunnen ze overschakelen op ledverlichting en nu al probleemloos gebruik maken van talrijke netwerk- en smartcitytoepassingen. De afzonderlijke lichtpunten worden ofwel met behulp van Powerline via het aanwezige elektriciteitsnet ofwel met behulp van radiocommunicatie in de 2,4 GHz-band verbonden tot een geïntegreerd netwerk. De configuratie en de besturing van de armaturen gebeuren comfortabel via gebruiksvriendelijke, webgebaseerde software met een grafische gebruikersinterface. Geïntegreerde sensoren vragen alleen licht wanneer het ook nodig is. Dankzij intelligente gegevensbewaking beschikt de beheerder op elk moment over een overzicht van de belangrijkste systeemparameters, bijvoorbeeld de bedrijfsstatus van elke afzonderlijke armatuur in het netwerk.

Het resultaat

TRILUX Outdoor Lichtmanagement is een krachtig en gebruiksvriendelijk lichtmanagementsysteem, dat flexibiliteit en transparantie biedt. Hierdoor zijn buitenarmaturen eenvoudig en gemakkelijk in een netwerk te koppelen, aan te sturen en te bewaken. Zo kunnen gemeenten hun werkingskosten drastisch verlagen. In vergelijking met traditionele buitenverlichtingsinstallaties liggen de energiekosten tot 80 procent lager. Ook de onderhoudsbehoefte daalt aanzienlijk. Bovendien biedt het systeem veel flexibiliteit en toekomstbestendigheid door de open interfaces, die de integratie van systemen van derden mogelijk maken.

Powerline-lichtmanagement

De reeds aanwezige stroomnetten kunnen gebruikt worden om met Powerline-technologie een datacommunicatienetwerk te creëren.

Radiogestuurd lichtmanagement Instellingen uitvoeren vanaf uw bureau

Via een eenvoudig te bedienen gebruikersinterface kunt u de armaturen vanaf uw bureau configureren, analyseren, sturen en bewaken. De software biedt een overzicht over de hele verlichtingsinstallatie en garandeert zo een optimale onderhoudsplanning. Om het systeem te beveiligen tegen toegang door onbevoegden, gebeurt alle gegevensoverdracht versleuteld. Een PIN-code biedt extra bescherming tegen vreemde toegang.