Stage lopen in deze periode is geen gemakkelijke opgave. Zowel voor het bedrijf als de student is het lastig om feeling te krijgen. Met elkaar, met de markt, met het bedrijf en met de te verkopen oplossingen. Levi van den Berg kan hier over meepraten, maar is desondanks tevreden met zijn onlangs afgeronde stage bij TRILUX. “Ondanks de afstand en het digitaal werken heb ik een prettige stageperiode gehad bij TRILUX.” 

Tumultueuze tijd voor een stage 

Levi (17) is student aan het MBO Utrecht waar hij de opleiding marketing en communicatie volgt. Hij kwam via-via bij TRILUX terecht op de marketingafdeling en voltooide onlangs zijn stage in een turbulente tijd. “In het begin was het super leuk. We zaten in een soepelere periode, geen lockdown en minimale beperkingen. Juist in deze periode was TRILUX weer aan het inventariseren om gedoseerd op kantoor te werken, met een minimale bezetting kon ik toen ook twee dagen op kantoor werken. Daarna werden de maatregelen vanuit de overheid en vanuit TRILUX al snel verscherpt en ben ik fulltime, op een enkele afspraak na op kantoor, vanuit huis gaan werken.” 

Mail, telefoon en Teams 

Levi gaat verder: “De stage is zeer goed verlopen, alleen was het teleurstellend dat we niet zoveel op kantoor konden komen, waardoor de feeling met collega’s en het bedrijf toch lastiger op gang komt. Nagenoeg mijn hele stage heeft zich online afgespeeld via mail, telefoon en Teams. Terugkijkend op deze periode moet ik zeggen dat dit heel erg goed is gegaan, mede dankzij de juiste ondersteuning van mijn stagebegeleider. We hadden elke ochtend een opstartgesprek om de lopende zaken en taken van de dag door te lopen. Uiteindelijk heb ik veel geleerd. Er ging een nieuwe wereld – de verlichtingswereld – voor mij open. Naar mate de tijd vorderde ging alles steeds eenvoudiger.” 

Sportief Hoogtepunt 

Vragend naar het hoogtepunt van zijn stage is Levi duidelijk. Hij zelf een zeer actief voetballer en een liefhebber van het spelletje. Toen hij door de salesmanager en marketingmanager werd gevraagd om mee te gaan naar FC Utrecht, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Er was een afspraak gepland met Joost Broerse, commercieel directeur van FC Utrecht in Stadion Galgewaard. Hier hebben we de verkennende gesprekken over een eventuele sponsoring doorgesproken en lopende verlichtingsprojecten bij FC Utrecht doorgenomen. Daarnaast kregen we een korte rondleiding door het stadion, de kleedkamers en de skyboxen. Dat is als voetballiefhebber ontzettend leuk om mee te maken.” 

Down-to-earth  

Als Levi TRILUX moet beschrijven komt de term ‘down-to-earth’ bij hem binnen. “Ik heb hier alle tijd en mogelijkheid gekregen om de marketingwereld te leren kennen. De werksfeer was prettig en er zat veel variatie in het werk waardoor het uitdagend was. Ik heb alle ruimte gehad om te ontdekken wat ik leuk vind, wat mij ook veel verder helpt in mijn vervolgkeuzes qua studie en werk. 

Na deze stage moet Levi nog anderhalf jaar naar school, wat hij daarna gaat doen weet hij nog niet zeker. “Ik wil toch de marketing en sales kant op gaan”, gaat Levi verder. “Het liefst ontdek ik ook wat het verschil is tussen een B2B omgeving en een B2C omgeving. Daarna kan ik voor mijzelf een goede afweging maken waar mijn toekomst ligt.”