3 REDENEN WAAROM LICHT DE BESTE BLUE MONDAY BESTRIJDING IS

15.01.2018 | Bedrijf

Dus het is vandaag officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Een optelsom van mislukte goede voornemens, vakanties die ver weg lijken en de korte donkere dagen. En dan is het ook nog eens maandag, de eerste dag van een nieuwe werkweek. Maar gelukkig biedt TRILUX uitkomst: ondersteunende verlichtingsconcepten, individueel gepland en op basis van Human Centric Lighting.

1. Water, zuurstof… licht

Licht is licht en het is er vaak gewoon. We staan er niet altijd bij stil, maar naast water en zuurstof is de juiste hoeveelheid licht één van de belangrijkste elementen in het dagelijks functioneren van het menselijk lichaam. Juist op een dag als deze kan goede activerende verlichting het verschil maken.

2. Verouderde verlichting

In veel werkomgevingen schieten de voorzieningen voor kunstlicht tekort. Het licht heeft een vreemde kleur, de Tl-buizen flikkeren en zoemen of zijn zelfs voor een gedeelte uitgevallen. Naast een onnodig hoge energierekening, zorgen deze installaties ook bij lange na niet meer voor het vereiste lichtniveau. Daarmee hebben zij een negatieve invloed op de arbeidsprestaties. Een upgrade van de verlichtingsinstallatie maakt het verschil op iedere werkplek.

3. Geen eenheidsworsten

Ieder mens is verschillend. Maar in 9 van de 10 werkomgevingen wordt geen rekening gehouden met deze verschillen. Een ieder krijgt de gehele dag door dezelfde verlichtingsintensiteit op zijn of haar werkplek. Uit onderzoek blijkt dat een persoonlijk activerend lichtplan, aantoonbare voordelen biedt. De biologische klok wordt gestabiliseerd, er is sprake van een beter reactievermogen en een hogere productiviteit. Ideaal voor Blue Mondays!

Meer informatie over Human Centric Lighting

 

Ook toe aan beter licht? Daag ons uit!
Bel 033 – 455 77 10 of mail ons op info.nl@trilux.com