Succesvol evenement in super duurzaam DC

27.06.2018 | Beurzen

Voor een selecte groep partners en geïnteresseerden openden DOKVAST, Heembouw en TRILUX op vrijdag 22 juni de deuren van deze bouwlocatie op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg. Hier wordt sinds eind augustus 2017 hard gewerkt aan de realisatie van wat het meest duurzame DC van Europa kan gaan worden. Als kers op de taart ontving het gasloze logistieke centrum in de afgelopen weken ook nog eens het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat.

Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen realiseert het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van maar liefst 98.48% voor de ontwerpfase. Daarmee kan het DC, dat door het futuristische ontwerp “The Tube” wordt genoemd, het meest duurzame van Europa worden.

Blik achter de schermen

Bezoekers waren vrijdag 22 juni van harte welkom voor een bezoek aan de bouwplaats van dit futuristische DC. Zowel door Heembouw als door TRILUX werden diverse sessies georganiseerd. Hierbij wierpen huurder Rhenus en eigenaar DOKVAST een blik op de toekomst van hun bedrijfsvoering en vastgoed. Huisvestingsadviseur en BREEAM-expert Quadrant4 gaf uitleg hoe het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat is behaald. DOCC CONTROL presenteerde de bezoekers haar slimme onderhoudsplatform, waarin realtime gebouwinformatie wordt gepresenteerd in een overzichtelijke gebruiksinterface.

Proven technology

Gedurende de dag organiseerden Heembouw en TRILUX diverse rondleidingen door het pand. Daarbij stond TRILUX uitgebreid stil bij het toegepaste intelligente lichtmanagementsysteem LiveLink Premium. Na een succesvolle implementatie van dit systeem vorig jaar in het EDC New Logic VI in Son en Breugel, koos gebouweigenaar DOKVAST opnieuw voor deze ‘cloud based’ oplossing. Waar het LiveLink Premium systeem destijds nog een compleet nieuwe ontwikkeling was, blijkt het in Tilburg ‘Proven Technology’. LiveLink Premium biedt de eigenaar en de gebruiker van een pand volledige flexibiliteit.

In het systeem leggen intelligente sensoren en drivers gedetailleerde gegevens vast over branduren, temperatuur en aanwezigheid en koppelen deze terug in een building dashboard interface. Hiermee schakelen eigenaar en huurder van reactief naar predictief onderhoud. Omdat ieder lichtpunt haar eigen coördinaten toegewezen heeft gekregen, zijn commando’s en functionaliteiten van ieder afzonderlijk armatuur en sensor realtime aan te passen. Met behulp van een iPad werden diverse scenario’s live gedemonstreerd aan de bezoekers. DOKVAST, Heembouw en TRILUX kijken terug op een succesvolle dag.

IMPRESSIE V/H EVENEMENT