Als je de ruimte in wilt, kun je jezelf op aarde geen fouten veroorloven. De niet aflatende wil naar innovatie en perfectie zijn dan ook de belangrijkste drijfveren in de rakettechniek. Airbus, die in het integratiecentrum in Bremen de bovenste trap van de Ariane 6 beheert, begrijpt dit maar al te goed. Voor een uitbreiding zocht het lucht- en ruimtevaartbedrijf daarom naar technologische partners met een vergelijkbare 'voorliefde'. Zij vonden in verlichtingsspecialist TRILUX, die de lichtoplossingen voor de 6.000 vierkante meter grote hal leverde, de juiste partner.

"Het project en de klant hebben bewezen veeleisend te zijn", zo vat TRILUX-manager Ralf Bassen het bouwproject samen. "De planning voor de productiegebieden was bijzonder moeilijk. We moesten ten koste van alles voldoen aan 1000 lux." Geen eenvoudige opgave bij een halindeling met verschillende plafondhoogtes tot 30 meter. Al snel werd duidelijk dat hier alleen de 'krachtpatsers' uit het TRILUX-portfolio gebruikt konden worden. Dit resulteerde in een op maat gemaakte klantoplossing.

Een hoge lichtstroom van 52.000 lumen en een aangename gelijkmatige verlichting gaan hier hand in hand. Foto: TRILUX

Mirona Fit met 52.000 Lumen

"Vanwege de kraanbanen en de grote raketonderdelen die Airbus  verplaatst, moesten de LED-spots op een hoogte van 26 meter worden geïnstalleerd", legt Ralf uit. "De Mirona Fit zorgt met zijn hoge lichtstroom van 52.000 lumen nu niet alleen voor een bovengemiddeld hoog lichtniveau en een aangenaam gelijkmatige verlichting in de hal, maar garandeert met zijn hoge kleurweergave (CRI >80) ook een visueel comfort dat vergelijkbaar is met het daglicht. De highbays zijn ook dimbaar, omdat Airbus geen permanent gebruik maakt van de hal. De Mirona Fit werd geïntegreerd in een KNX-lichtsturingssysteem dat in de hele Airbus-vestiging wordt gebruikt. Voor een tijdbesparende installatie werden de highbays in de fabriek uitgerust met een vier meter lange voedingskabel.

Meer dan 100.000 bedrijfsuren

"Het ruimtevaartbedrijf richtte zich ook op thema's zoals levensduur, duurzaamheid en bedrijfszekerheid", aldus de projectleider van TRILUX. "Omdat de levensduur van de Mirona Fit ook afhankelijk is van de omgevingstemperatuur, waarbij de oppervlakken zijn geklimatiseerd, gaan we uit van een levensduur van meer dan 100.000 uur. De betrouwbaarheid wordt verbeterd door de hoge IP65-beschermingsgraad. De ingenieurs van TRILUX hebben dankzij hun ervaring en designkennis een krachtige en efficiënte LED-highbay ontwikkeld die bijzonder betrouwbaar, onderhoudsarm en een bovengemiddelde levensduur heeft.

De LED-highbays van TRILUX hangen tot wel 26 meter hoog. Foto: TRILUX

TRILUX Indoor.Outdoor.Light.

Op basis hiervan vertrouwt Airbus ook op de armaturen van de Duitse marktleider in andere toepassingsgebieden. Naast werkplaatsen en kantoren worden de efficiënte systemen van TRILUX ook buiten het gebouw. Het project werd gerealiseerd in snauwe samenwerking met het installatietechnisch adviesbureau RMN-Ingenieure. Het conceptvoorstel van TRILUX werd technisch afgestemd op de alle toepassingsgebieden.

De hoge kleurweergave (CRI >80) van de Mirona Fit  zorgt bij Airbus voor een visueel comfort dat vergelijkbaar is met daglicht. Foto: TRILUX

Een niet alledaagse aanvraag

Als Ralf Bassen de balans opmaakt van dit project, klinkt hij trots: "Een uitdagend lichtontwerp, een gerenommeerde opdrachtgever en het idee om een kleine bijdrage te hebben geleverd aan de verkenning van de ruimte - dat heb je niet elke dag."

Ook de kantoren van Airbus zijn door TRILUX voorzien van energie-efficiënte ledverlichting. Foto: TRILUX

In de productiezones staat altijd 1000 lux beschikbaar. Foto: TRILUX

Kort & bondig

Opdrachtgever

Airbus
Claudius-Dornier-Straße, 28199 Bremen

Adviseur

RMN Ingenieure GmbH
Sachsenkamp 5, 20097 Hamburg

Project

Uitbreiding gebouw van het Ariane 6 Upper Stage Integration Centre (ARIANE 6)
Assemblagehal, kantoorruimte, buitenfaciliteiten