Intelligente LED-verlichtingsoplossingen bieden veel potentieel. Toch schrikken veel bedrijven terug van de investeringskosten die een dergelijke omschakeling met zich meebrengt. Ook schrikt men - onterecht - terug voor de duur en de complexiteit van een dergelijk project. Maar het kan ook anders. Als full-service provider nemen wij alle verlichtingsgerelateerde taken op ons en bieden wij bedrijven een breed scala aan financieringsmogelijkheden. Dit alles geheel balansneutraal zonder koopverplichting. Uwe Graf, General Manager van de business unit Lighting Solutions & Services, vertelt u in onderstaand interview meer over deze nieuwe financieringsvormen.

Wat zijn de grootste obstakels op weg naar nieuwe verlichting?

Ten eerste de complexiteit en ten tweede de kosten. Door de snelle technologische ontwikkelingen is het voor bedrijven erg tijdrovend om relevante kennis te verzamelen op het gebied van verlichtingstechnologie. Deze kennis is echter noodzakelijk bij de keuze voor een efficiënte en duurzame verlichtingsoplossing. Deze analyse van, en uiteindelijke keuze voor, de juiste verlichting in combinatie met de financiering is een complex vraagstuk. Wat zijn de mogelijkheden? Wat is nuttig voor ons bedrijf? Wat kan ik me financieel veroorloven? Wat kost het mij? Waar zit het potentieel? Als full-serviceprovider ondersteunen wij onze klant met onze diepgaande technologische expertise en hebben daarnaast ook een breed scala aan financieringsmogelijkheden ontwikkeld waarmee iedereen de financiering kan vinden die past bij de individuele wensen en mogelijkheden.

Welke financieringsmogelijkheden biedt TRILUX?

Het spectrum van onze financieringsportefeuille loopt uiteen van reguliere aankoop, tot huur, huurkoop en lease tot innovatieve financieringsconcepten zoals Pay per Use. Onder het motto "Vereenvoudig uw financiering" maken wij het proces zo eenvoudig mogelijk. In een persoonlijk gesprek laten we onze klanten de verschillen zien tussen de diverse mogelijkheden en zoeken we samen met hen naar de optimale financieringswijze voor hun project. TRILUX Rent your Light is momenteel de vaakst gekozen optie. Meer informatie hierover staat op onze website en de TRILUX-blog.

Hoe kiest een bedrijf de juiste financieringswijze?

Een van de belangrijkste selectiecriteria is het eigen vermogen of de liquiditeit van de onderneming. Met balans-neutrale financieringsopties, zoals huur of Pay per Use kunnen bedrijven profiteren van een ultramoderne verlichtingsoplossing zonder aanspraak te maken op het eigen vermogen. De maandelijkse lasten - bijvoorbeeld voor huur - kunnen worden afgeschreven als lopende operationele bedrijfskosten: van CAPEX naar OPEX. Bovendien is het vaak mogelijk een verouderd verlichtingssysteem te renoveren (in plaats van het installeren van een geheel nieuw systeem) waardoor de zogeheten return on investment (ROI) binnen zeer korte tijd kan worden gerealiseerd. 

HOE VEILIG IS HET MODEL VOOR DE KLANT?

Op het gebied van financieringsoplossingen werkt TRILUX samen met een solide financieringspartner uit de bankwereld. Elk project wordt afzonderlijk door deze partner geherfinancierd en gewaarborgd; er zijn geen andere externe financiers. De klant heeft TRILUX als enige aanspreekpartner gedurende de gehele looptijd van het contract, evenals een veilige en planbare maandelijkse afbetaling. Dit beschermt zijn liquiditeit, die hij kan investeren in zijn kernactiviteiten.

Welk verlichtingssysteem ontvangen TRILUX-klanten?

Ongeacht het financieringsmodel ontvangen alle klanten een intelligente, technologisch toonaangevende verlichtingsoplossing die perfect past bij hun individuele wensen en mogelijkheden. In een audit verduidelijken we samen met de klant de individuele wensen en eisen. Op basis hiervan ontwikkelen we een verlichtingssysteem op maat voor de betreffende toepassing. Uiteraard zijn hierbij alle parameters zoals lumenopbrengst, lichtkleur, stralingskarakteristieken en beschermingsklasse optimaal aangepast aan de specifieke situatie.

Hoe intelligent zijn de toepassingen?

Intelligente verlichtingssystemen zijn de toekomst. Daarom ontvangen onze klanten altijd een verlichtingsinstallatie met Cloudtoegang en open interfaces, ook indien het bijbehorende potentieel (nog) niet wordt benut. Door de integratie van sensoren - hetgeen ook in een later stadium mogelijk is - wordt het energieverbruik tot wel 85 procent verlaagd ten opzichte van een conventionele verlichtingsoplossing. Cloud-gebaseerde systemen kunnen daarnaast, middels ons LiveLink-lichtmanagementsysteem, eenvoudig en gebruiksvriendelijk worden aangestuurd en gemonitord. En door de integratie van IoT-modules zoals Location Based Services kunnen diensten zoals Heat Mapping, Indoor Navigation of Asset Tracking worden geïmplementeerd. Op deze manier wordt verlichting een belangrijk onderdeel van digitalisering.

HOE KOM IK AAN MIJN NIEUWE VERLICHTINGSOPLOSSING VAN TRILUX?

Onze lichtexperts bieden u professionele ondersteuning voor alle vragen over licht en ondersteunen u graag bij uw individuele verlichtingsproject.