Een essentiële voorwaarde voor een geslaagde ‘als een service’ overeenkomst, is een intensieve samenwerking tussen eindgebruiker en leverancier. De eisen en wensen van de eindgebruiker moeten duidelijk in beeld zijn, zodat de leverancier hier op kan inspelen. Dat er bij de renovatie van de vier gebouwen van Stad Mechelen sprake is van een dergelijke excellente samenwerking, blijkt uit de woorden van schepenen (wethouders) Koen Anciaux en Marina de Bie van Stad Mechelen. 

LICHT ALS EEN DIENST

Het verlagen van het energieverbruik van gebouwen staat bij veel bedrijven, instellingen en overheden hoog op de agenda. Zeker overheden voelen een sterke noodzaak om zelf het goede voorbeeld te geven aan inwoners. Stad Mechelen is op dat gebied één van de meest progressieve steden in België. 


Zo besloot Stad Mechelen vorig jaar tot een grondige verlichtingsrenovatie in vier van haar gebouwen. “We hebben in een viertal gebouwen alle verouderde conventionele armaturen vervangen voor moderne ledverlichting”, aldus Marina de Bie. “We weten dat we daarmee minder energie verbruiken, besparen op onze CO2-uitstoot en dus besparen op onze kosten. In dit specifieke geval hebben we gekozen voor ‘licht als een dienst’. Op die manier zorgen we ervoor dat we op zeer korte termijn al onze gebouwen kunnen verduurzamen, zonder zelf een initiele investering te hoeven doen.”

 

“Wij hebben, om precies te zijn, nieuwe armaturen plaatsen in de akademie voor beeldende kunsten, in het conservatorium, in het cultuurcentrum en in het stads archief van Mechelen”, voegt Koen Anciaux hier aan toe. “Om dit op korte termijn te bewerkstelligen, hebben wij een aanbesteding gedaan voor ‘licht als dienst’ waarbij wij een bedrijf zochten die de investering voor ons deed en waarbij een deel van de maandelijkse kosten terug gefinancierd wordt door de energiebesparing.”


Anciaux gaat verder: “Wij hebben voor TRILUX gekozen omdat zij de meest volledige offerte en lichtplan hebben gepresenteerd, met het beste financiële plaatje en de meeste analyses hoe zij werken. Ook had TRILUX een zeer duidelijk antwoord op de vraag hoe zij binnen vijftien jaar omgaan met de armaturen die zij nu gaan plaatsen.”

HET TOTALE PLAATJE

In een servicemodel zoals ‘licht als een service’ blijft de volledige verantwoordelijkheid voor de verlichtingsinstallatie bij de leverancier. “Dat betekent dus, dat wanneer de verlichting kapot is, wij contact opnemen met TRILUX”, aldus Anciaux. “Zij zorgen dan dat binnen een afgesproken periode, volgens het contract, de verlichting wordt hersteld. Dat geeft het voordeel dat de verlichting hier altijd binnen de afgesproken termijn gerepareerd wordt, maar ook dat we hiervoor geen eigen medewerkers meer hoeven in te zetten. Dat is een besparing in het totale plaatje.”

 

Inmiddels zijn alle panden voorzien van nieuwe ledverlichting en Stad Mechelen is hier erg tevreden over. Anciaux over de samenwerking: “Het totale project is ontzettend soepel gelopen, dankzij een goede samenwerking met TRILUX. Ik zou hen op basis van deze huidige samenwerking, zeker opnieuw kiezen voor een volgend project en ook van harte aanbevelen aan andere bedrijven of instellingen die op dit moment ‘licht als dienst’ overwegen.”