Kantoren vormen het ideale toepassingsgebied voor Human Centric Lighting. Biologisch werkzame verlichting van TRILUX verhoogt de concentratie, de creativiteit en het prestatievermogen.

Daarbij gaat niet om een tijdelijke 'tuning', maar om de versterking van het biologische ritme, individueel afgestemd op elke medewerker. Op de moderne arbeidsmarkt wordt vaak weinig rekening gehouden met onze interne klok.

Het natuurlijke daglicht kan het ritme niet sturen, aangezien het binnen in het gebouw niet of te weinig beschikbaar is. De gevolgen daarvan laten zich vooral voelen in de donkere maanden. De medewerkers zijn moe, klagen over een slechte stemming en

blijken weinig gemotiveerd. Systemen voor Human Centric Lighting van TRILUX gaan dat tegen en verbeteren het algemene welbevinden. De helderheid en lichtkleur worden dynamisch aangepast aan het natuurlijke daglichtverloop.

Koudwit licht maakt energieker. Om te voorkomen dat de bioklok van slag geraakt, is het raadzaam tegen de avond warmwitte lichtkleuren in te zetten. Zo wordt verstoring van de verkwikkende nachtrust voorkomen.

 

Human Centric Lighting

Onder het begrip 'Human Centric Lighting' richt TRILUX haar focus op de uitwerking van licht op de mens. De aanzet gaat verder dan de gebruikelijke configuratie van installaties volgens zuivere verlichtings- en energie-efficiëntiecriteria.

Centrale thema's hierbij zijn veeleer de uitwerking van het licht op het menselijk welbevinden en de gezondheid – en biologisch werkzaam licht vormt daar een onderdeel van. De toepassing van Human Centric Lighting is niet alleen geschikt voor medisch-therapeutische doeleinden, maar ook voor kantoor- en industrie-omgevingen. Toch is een optimale benutting van deze lichtoplossingen pas mogelijk met een deskundige lichtplanning.

Human Centric Lighting