Bekroond licht voor Mobiliar in Genève

Licht in kantoren moet aan twee belangrijke eisen voldoen. Ten eerste moet het zorgen voor aangename werkverlichting. Ten tweede moet het zo energie-efficiënt mogelijk zijn. Als de armaturen dan ook nog de architectuur beter tot haar recht doen komen, zoals bij de verzekeringsmaatschappij Mobiliar in Genève, hebben de lichtplanners een geslaagd lichtconcept afgeleverd.

Midden in het historische stadsgedeelte van Genève heeft de oudste verzekeringsmaatschappij van Zwitserland haar hoofdkantoor. Deze omgeving vraagt om een representatief gebouw. Tegen deze achtergrond werd de renovatie van de verlichtingsinstallatie gestart. Vereist was een armatuursysteem dat de verouderde T8-systemen kon vervangen en qua design op gaat in het ruimteconcept. De Lateralo Plus LED van TRILUX bleek de geschikte oplossing!

Deze armatuur is bekroond is met de iF Produkt Design Award en de Red Dot Award voor productdesign. De verzekeringsmaatschappij is echter niet alleen gevallen voor de stijlvolle vormgeving. Ook al valt niet te ontkennen dat de extreem vlakke pendelarmatuur met het transparante afdekglas en de op het eerste gezicht onzichtbare stroomkabel al in uitgeschakelde staat een mooi figuur slaat in de kantoren van Mobiliar.

 

Schijnbaar gewichtloos zweven de TRILUX-armaturen in de ruimte.

Haar grootste sterkte laat ze echter pas zien als ze in gebruik is. De armatuur biedt een optimaal visueel comfort en een nagenoeg schaduwvrij, uitgestrekt licht door een innovatieve lichtsturing. De constante brede lichtverdeling vereenvoudigt de planning en de interieurinrichting, aangezien diverse afstanden tot het plafond mogelijk zijn.

"Verantwoordelijk voor het eersterangs licht is een speciale optiek met prismatische punten die een homogeen lichtuitstraling creëren", legt Markus Elmer, directeur TRILUX Zwitserland, uit.

"Door de innovatieve afdekking, het zogenaamde Binary Light Guide System, wordt een nieuwe graad van verblindingsvrijheid bereikt. Hiervoor hebben we de prismatische punten verdubbeld en herschikt."

"In de ruimten van Mobiliar is de Lateralo Plus LED een architecturale highlight. Ze is in alle kantoren perfect inzetbaar als normconforme, vlakke basisverlichting", aldus Markus Elmer. Dat de nieuwe installatie bovendien 50 procent energie bespaart in vergelijking met de oude, maakt deze renovatie over de gehele linie geslaagd.

Dankzij het Binary Light Guide System zorgt de Lateralo Plus LED voor verblindingsvrij licht.

De vlakke constructie van de Lateralo Plus LED is uitstekend geschikt bij een geringe plafondhoogte.

Project Informatie

 • Opdrachtgever
  Mobiliar
  Genève, Zwitserland
 • Project
  Kantoorgebouw
 • TRILUX-series
  Lateralo Plus LED