Ledsystemen voor de trainingshal van SC Bern

Al veertien keer kroonde SC Bern zich tot Zwitsers ijshockeykampioen. Zulke prestaties zijn enkel weggelegd voor een team dat consequent en met veel volharding werkt aan de sportieve doelstellingen. De club staat er dan ook niet om bekend genoegen te nemen met minder dan perfectie.

Het management past die filosofie ook toe als het gaat om de uitrusting op de plaatsen waar de club speelt en traint. SC Bern staat open voor innovatie. Verlichtingsspecialist TRILUX staat de club al sinds jaar en dag succesvol terzijde op deze weg.

In 2010 heeft TRILUX de verlichtingsinstallatie in de PostFinance-Arena, de thuishaven van SC Bern, aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen, om te garanderen dat zowel de meer dan 17.000 fans in het stadion als de toeschouwers thuis voor hun televisie de spannende gebeurtenissen op het ijs optimaal kunnen waarnemen. Sindsdien is er op technisch gebied veel veranderd.

De ledtechnologie heeft een revolutie teweeggebracht in de verlichtingssector. Met hoge energiebesparingen en gigantische levensduur weten ledsystemen te overtuigen in steeds meer toepassingen. Bovendien verlengt de goede koeling boven het ijs de gebruikelijke bedrijfsduur van de armaturen van minimaal 50.000 uur tot wel 100.000 uur.

Het is vooral deze lange gegarandeerde werking die de aandacht van SC Bern getrokken heeft. "Een onderhoud van de verlichtingsinstallatie is moeilijk uit te voeren in de grote

hal. De installatie bevindt zich op 41 meter hoogte. Dit zorgt ervoor dat iedere keer een hoogwerker en een industrieel klimmer moeten inzetten, om lichtbronnen te kunnen vervangen", legt Rolf Bachmann, Chief Operating Officer (COO) bij SC Bern, uit. De club ging zich daarom verder verdiepen in de ledtechniek.

In een eerste fase werd het digitale licht geïnstalleerd in de trainingshal voor de profs, om ervaringen op te kunnen doen. Om te kunnen garanderen dat de goalie tijdens de wedstrijden niet verblind raakt door het kunstlicht, bouwde TRILUX eerst een testopstelling in de kleine hal.

"Dat heeft ons overtuigd", resumeert de manager van het ijshockeyteam. Binnenkort zal TRILUX het hele ijsveld uitrusten met in totaal 54 armaturen van het type MIRONA LED, kleine krachtpatsers die een lichtstroom van maar liefst 11.000 lumen leveren.

Rolf Bachmann is overtuigd van de voordelen die de ledsystemen bieden op het gebied van duurzaamheid, levensduur, onderhoud, kostenbesparing en lichtcomfort. Vooral dat laatste punt is van essentieel belang voor televisie-uitzendingen, waarbij de lichtsterkte en de gelijkmatigheid van het licht belangrijke factoren zijn.

Kort en bondig

ERROR: Content Element with uid "58503" and type "container-4" has no rendering definition!