De perfecte verlichting en presentatie van gevels maakte altijd al deel uit van ons oplossingenportfolio. Dankzij een verkoopsamenwerking met Carl Stahl ARC GmbH gaan wij nu nog een stap verder - en kunnen wij onze klanten ook op maat gemaakte DMX-gestuurde LED-oplossingen aanbieden. Deze veranderen de gevel van een gebouw in een groot, flexibel mediascherm.

Carl Stahl ARC GmbH maakt deel uit van de Carl Stahl Group - een wereldwijd actieve, middelgrote onderneming met een focus op hijs- en heftechniek, architectuur en technokabels. Een van de groeiende divisies van het bedrijf zijn de zogenaamde X-LED-oplossingen: decoratieve LED-lichtpunten en -lijnen voor buiten die worden gebruikt als netten of roosters voor gevelverlichting. Dankzij de uiterst flexibele draagsystemen zijn projectmatig vrijwel alle denkbare vormen en figuren mogelijk. Tot 100.000 lichtpunten kunnen via DMX worden aangestuurd om de lichtkleur en -helderheid van de LED's nauwkeurig te regelen of te coördineren. Dit maakt een enorme verscheidenheid aan toepassingen voor aandachttrekkende gevelvormgeving mogelijk, van dynamische kleurveranderingen over geanimeerde belettering en afbeeldingen tot complexe mediabestanden.

 

Van project naar partnerschap - goede ervaring als goede basis

De basis voor de verkoopsamenwerking werd gelegd door het project "Port of Kiel", waarbij wij het onderstation van de nieuwe walstroomcentrale in de haven van Kiel omtoverden tot een reusachtig mediascherm tot een muur van meer dan 12.000 LED's. Carl Stahl ARC was de enige onderneming met wie wij de gewenste LED single point control in de agressieve zeeluchtatmosfeer konden realiseren. Zowel het verloop van het project als het resultaat werden door alle partijen gewaardeerd en creëerden de wens om met een gezamenlijke aanpak te werken. Met deze verkoopsamenwerking voegen wij een extra decoratieve dimensie toe aan ons portfolio van geveloplossingen en kleurdynamische lichtplafonds waardoor wij een veelzijdiger en "holistisch" productgamma kunnen aanbieden. Carl Stahl ARC krijgt op zijn beurt gemakkelijk toegang tot nieuwe klantengroepen. De verkoopsamenwerking biedt beide partijen dus waardevolle synergieën en groei-impulsen in een spannende en dynamische markt.