De verlichting in de retail is van groot belang voor de presentatie van producten en de sfeer in de winkel - en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verkoopsucces. Welke factoren klanten waarderen en welke mogelijkheden slimme verlichtingsnetwerken bieden, leest u in onze deze TRILUX Talks over retail.

Retailtrends - uitlichten van experiences in de retail

Van de kleine boetiek tot de enorme supermarkt tot de nobele autodealer - licht wordt een steeds belangrijker onderdeel voor een emotionele en unieke verkoopervaring. Maar: klanten willen niet bedrogen worden door de verlichting. Goede winkelverlichting geeft de producten in de winkel niet alleen levensecht weer, bijvoorbeeld in termen van kleuren en texturen, maar plaatst ze tegelijkertijd in het best mogelijke licht door een perfecte uitlichting. Daarnaast zijn de onderwerpen lichtmanagement en IoT-toepassingen duidelijke trends. Manuela Gebhardt, Application Manager Retail bij TRILUX, toont de huidige ontwikkelingen, van lichtkwaliteit en lichtmanagement met flexibele lichtscènes tot innovatieve IoT-toepassingen zoals het tellen van mensen of heat mapping, die gemakkelijk en veilig kunnen worden geïmplementeerd met de verlichting.

Meer hierover in de video op TRILUX ONE

TRILUX SUN.LIGHT.QUALITY. – Lichtkwaliteit in de retail

Is het donkerbruin. Antraciet? Of zwart? Buiten in het zonlicht is alles duidelijk. Maar binnen? Om ervoor te zorgen dat de kleuren ook authentiek overkomen in de verkoopruimtes, hebben we het zonlicht als referentie genomen - en met SUN.LIGHT.QUALITY. definiëren wij een extreem hoge kwaliteitsnorm voor nieuwe natuurlijke lichtkleuren. Omdat het kleurenpalet van de CRI-standaard met slechts acht referentiekleuren voor ons niet zinvol genoeg was, hanteren we aanzienlijk strengere selectiecriteria van in totaal 99 testkleuren, de TM 30. Het resultaat: drie schitterende natuurlijke lichtkleuren (BRILLIANT COLOR, EFFICIENT WHITE en BRILLIANT FOOD), waarin kleurweergave en verzadiging perfect zijn afgestemd op de verschillende productgroepen en toepassingsgebieden.

Meer hierover in de video op TRILUX ONE

Lichtjuwelen met lenstechniek - voor indrukwekkend verlichte gangpaden

De gangpaden werden lange tijd verwaarloosd op het gebied van lichttechniek, dat is nu voorbij. Met onze twee railspots Juno en Juno Twin hebben we een compleet nieuw verlichtingsconcept geïmplementeerd dat design en lichttechniek perfect combineert. De nieuw ontwikkelde vrije vormlens is niet alleen een centraal designelement, maar zorgt ook voor uitstekend verlichte gangpaden en een hoogwaardige sfeer in de winkel. Ook de jury zag het zo: we hebben de reddot award 2020 gewonnen voor ons lichtjuweeltje.

Meer hierover in de video op TRILUX ONE

TRILUX TALKS over winkelverlichting vindt u op TRILUX ONE - evenals vele andere spannende video's over topthema's zoals lichtmanagement, kantoor- en industriële verlichting en financieringsmogelijkheden. Kom snel kijken!