De verlichting in de retail is van groot belang voor de presentatie van producten en de sfeer in de winkel - en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verkoopsucces. Welke factoren klanten waarderen en welke mogelijkheden slimme verlichting biedt, hebben wij voor u samengevat in deze TRILUX Talks retail. 

Retailtrends

Van de kleine boetiek tot de enorme supermarkt tot de nobele autodealer - licht wordt een steeds belangrijker onderdeel voor een unieke verkoopervaring. Maar: klanten willen niet bedrogen worden door de verlichting. Goede winkelverlichting geeft de producten in de winkel niet alleen levensecht weer in termen van kleuren en texturen, maar legt ook de focus op de producten in het schap. Daarnaast zijn onderwerpen zoals lichtmanagement en IoT duidelijke trends in de retail. Manuela Gebhardt, Application Manager Retail bij TRILUX, toont de huidige ontwikkelingen van lichtkwaliteit en lichtmanagement. Van flexibele lichtscènes tot innovatieve IoT-toepassingen zoals people counting en heat mapping.

Bekijk deze TRILUX Talks video via TRILUX ONE

SUN.LIGHT.QUALITY. 

Is het donkerbruin, antraciet of zwart? Buiten in het zonlicht is alles zichtbaar. Maar binnen? Om ervoor te zorgen dat de kleuren ook authentiek overkomen in de verkoopruimtes, hebben we het zonlicht als referentie genomen - en met SUN.LIGHT.QUALITY. definiëren wij een extreem hoge kwaliteitsnorm voor natuurlijke lichtkleuren. Omdat het kleurenpalet van de CRI-standaard met slechts acht referentiekleuren voor ons niet voldoende was, hanteren we aanzienlijk strengere selectiecriteria van in totaal 99 testkleuren, de TM 30. Het resultaat: drie schitterende natuurlijke lichtkleuren (BRILLIANT COLOR, EFFICIENT WHITE en BRILLIANT FOOD), waarin kleurweergave en verzadiging perfect zijn afgestemd op de verschillende productgroepen en toepassingsgebieden.

Bekijk deze TRILUX Talks video via TRILUX ONE

Lichtjuwelen met lenstechniek

De gangpaden zijn lange tijd verwaarloosd op het gebied van lichttechniek, dat is nu voorbij. Met onze twee railspots Juno en Juno Twin hebben we een compleet nieuw verlichtingsconcept geïmplementeerd dat design en lichttechniek perfect combineert. De nieuw ontwikkelde lens is niet alleen een centraal designelement, maar zorgt ook voor uitstekend verlichte gangpaden en een hoogwaardige sfeer in de winkel. Ook de vakjury zag het zo: we hebben de reddot award 2020 gewonnen met dit lichtjuweeltje.

Bekijk deze TRILUX Talks video via TRILUX ONE

TRILUX TALKS over retail vindt u op TRILUX ONE - evenals vele andere spannende video's over topthema's zoals lichtmanagement, kantoor- en industriële verlichting en financieringsmogelijkheden. Alle video's zijn voorzien van ondertiteling. Kom snel kijken!