Light as a managed Service (LaaMS)

Een vast bedrag per maand. Optimaal licht.

U WILT LICHT. EN NIETS ANDERS.

Dankzij LaaMS kunt u zich helemaal focussen op uw business

Veel bestaande en nieuwbouwpanden zijn voorzien van conventionele verlichting zonder enige intelligentie. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op de werkomstandigheden in het gebouw, het zorgt ook voor onnodig hoge energie- en onderhoudskosten. Met een ledoplossing in combinatie met een intelligente lichtregeling verbeteren de werkomstandigheden drastisch én nemen de energie en onderhoudskosten af tot wel tachtig procent.

Maar waar haalt u de investering voor een dergelijke ledoplossing vandaan? En wie staat er garant voor het optimaal blijven functioneren van de installatie? Het maken van een keuze voor de juiste verlichtingsoplossing blijft een lastig en tijdrovend proces – terwijl u het al druk genoeg hebt met uw eigen business.

Eigenlijk is het heel simpel: u wilt gewoon licht. Licht zonder te hoeven investeren. Licht dat het comfort van de gebruikers vergroot.

Licht dat de uitstraling van uw pand verbetert. En licht dat uw energierekening drastisch verlaagt. De oplossing: LaaMS (Light as a Managed Service) van TRILUX

Geen investering, wel gebruiken.

Dankzij LaaMS kunt u zich helemaal focussen op uw business. En beschikt u over duurzaam licht in uw kantoor, fabriek, onderwijsinstelling, distributiecentrum of zorgfaciliteit. Al het andere? Dat laat u – gedurende de door u gekozen looptijd – aan TRILUX over: de basisinstallatie, de montage, het onderhoud en eventuele tussentijdse vervanging. U betaalt enkel een vast bedrag per maand. Geen grote investering dus, wél de optimale lichtoplossing voor werkplek, vergaderruimte, receptie, sanitair, buitenterrein, parkeergarage en fietsenstalling. Passend bij de werkzaamheden die uw mensen daar uitvoeren. Op de juiste plek en in de juiste hoeveelheid.

Klaar voor de toekomst. Met circulair licht.

Circulair model

Met LaaMS bent u klaar voor de toekomst. De dienst is namelijk gebaseerd op het circulaire model. Dit betekent dat de service uitstekend past binnen een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid (MVO).

Grondstoffen

De grondstoffen die TRILUX gebruikt bij de fabricage van zijn armaturen – voornamelijk metaal en kunststoffen – zijn grotendeels gerecycled. Daarbij toetst TRILUX leveranciers op strenge duurzaamheidscriteria.

Design en (re)productie

TRILUX werkt in design en productieproces binnen de levenscyclusbenadering. Dit betekent dat TRILUX de – voor 99 procent te recyclen – armatuur modulair ontwerpt. De armaturen voldoen ruimschoots aan alle internationale en nationale regels rondom de recyclebaarheid van grondstoffen, zoals Ecodesign, RoHS en REACH.

Distributie

TRILUX zorgt voor een optimaal logistiek proces en maakt zo min mogelijk gebruik van verpakkingen. Uiteraard verwijdert TRILUX de bestaande armaturen en oude lichtbronnen zorgvuldig en recyclet ze via een gecertificeerd proces – denk aan Lightrec en WeCycle.

Installatie en onderhoud

Alle armaturen zijn ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie. Daarnaast is bij LaaMS niet de gebruiker eigenaar van de verlichting, maar TRILUX als producent. TRILUX is daarbij ook verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de verlichting, inclusief de tussentijdse vervanging van componenten. Vervangen componenten worden na reparatie hergebruikt of gerecycled.

Recycling of definitieve vervanging

Na de looptijd is de keuze, afhankelijk van de gekozen contractvorm, aan u: de overeenkomst voortzetten met aangepaste armaturen en opgewaardeerde componenten. Of de installatie duurzaam laten verwijderen door TRILUX.

Alle componenten zijn separaat te demonteren en hergebruiken. Indien dit economisch niet realiseerbaar is, verzorgt TRILUX een volledig duurzame recycling van alle materialen.

Laams in 5 stappen.

1. Inventarisatie en projectanalyse

TRILUX komt langs op uw locatie(s) en inventariseert de situatie, samen met u. Daarbij brengt het bedrijf de bestaande armaturen, gebruikte technologie en installatie volledig in kaart en legt het energieverbruik ervan vast.

2. Energie­besparings­analyse en lichtplan

U ontvangt op basis van stap 1 een energiebesparingsanalyse en een uitgewerkt lichtplan voor een nieuwe verlichtingsinstallatie. Dit met de optimale verlichting en een intelligente lichtregeling. Volledig toegespitst op het gebruik en de gebruikers van het pand.

3. Afspraken en contractvorm

U kiest de uiteindelijke contractvorm, bepaalt de looptijd en de omvang van de service. Deze afspraken legt TRILUX vast in een service level agreement (SLA). Voor deze overeenkomst spreekt TRILUX een periodieke vergoeding met u af.

4. Volledige ontzorging

TRILUX verzorgt de installatie (inclusief noodverlichting en lichtregeling) en blijft tijdens de gehele looptijd verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de lichtinstallatie. TRILUX recyclet de oude installatie volledig duurzaam.

5. Vervanging installatie

Na afloop van het contract kiest u zelf wat u wilt: de dienstverlening voortzetten, de installatie opwaarderen of deze laten verwijderen. Bij deze laatste optie zorgt TRILUX voor het recyclen van de armaturen volgens het circulaire principe.

Meer informatie ontvangen?

Ontvang de nieuwe brochure 'Light as a Manged Service (LaaMS)' direct via de e-mail (als .pdf).

De velden met een (*) zijn verplicht. Uw persoonlijke gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld overeenkomstig onze Privacyverklaring.

Benieuwd wat LaaMS voor de exploitatie van uw gebouw kan betekeken?
Neem dan contact op met:

TRILUX Amersfoort
Hardwareweg 5
NL-3821 BL Amersfoort
+31 33 4 55 77 10