Sinds half juli is Rianne Kaljee begonnen aan haar avontuur bij TRILUX Benelux. Rianne is toegevoegd aan team TRILUX als Lighting designer, met een sterke focus op de logistieke en industriële projecten. Ze houdt zich dus bezig met het ontwerpen van de lichtplannen, een creatieve functie waar ze zichtbaar veel zin in heeft. Hieronder stellen we Rianne graag aan u voor. 

 
Hoe zijn jou eerste maanden bij TRILUX bevallen? 

Rianne: “Ik vind het tot nu toe heel erg leuk! Vooral het inwerktraject is mij zeer goed bevallen, dat heb ik niet eerder op deze professionele manier meegemaakt. In enkele dagen tijd maak je kennis met alle afdelingen en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf, ontzettend praktisch. Daarnaast merk ik dat je gelijk veel verantwoordelijkheid krijgt. Ik krijg al direct de leidende ontwerprol voor grote projecten, uiteraard met veel hulp vanuit de ervaren lighting designers en lichtadviseurs. Deze ondersteuning is prettig, alles wordt duidelijk uitgelegd.” 

 
Wat was je leukste project tot nu toe? 

Rianne: “Ik vind vooral de variatie leuk. Ik ben bezig met een grote verscheidenheid aan projecten. Want ondanks dat ik ben aangenomen voor de logistieke en industriële projecten, komt er zo nu en dan ook nog wel een ander type project voorbij. Zo heb ik onlangs een lichtplan gemaakt voor een dierenziekenhuis en een kerk. En het leuke aan de industriële en logistieke projecten waaraan ik werk, is dat er naast de veelal functionele lichtlijnverlichting van de hallen, ook overal wel kantoor- en buitenruimtes bij komen. Hier kun je dan weer meer creatieve vrijheid kwijt.”  

 

Wat vind je leuk aan het werken bij TRILUX tot nu toe? 

Rianne: “Het is dynamisch en open. Je zit niet vast aan strikte regels en hebt zelf de verantwoordelijkheid, dat vind ik erg relaxed werken. Wat me aanspreekt is dat ik nu een verbreding doe op het werk wat ik deed, als ontwerper van vakantiehuizen op vakantieparken. Deze kennis over het lezen van tekeningen, interieurarchitectuur, design en vormgevingsprogramma’s komt nu uitstekend van pas bij TRILUX. Daardoor pak ik dingen snel op en kan ik mijn kennis verder uitbreiden en verdiepen.”  

 

Heb je een favoriet product van TRILUX waar je mee werkt? 

Rianne: “De Parelia LED vind ik een erg mooi product, omdat deze gebruik maakt van directe én indirecte verlichting. Daarnaast ben ik ontzettend gecharmeerd van het Oktalite portfolio, die armaturen scoren vooral op esthetisch gebied erg hoog. De E-line Next LED is natuurlijk een geweldig product voor de logistiek en industrie. Maar dan vooral vanwege zijn functionaliteit en technische specificaties.” 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Rianne: “Ik vind het leuk om te wielrennen, bootcampen en te zwemmen. Wielrennen doe ik het liefst met mooi weer. Het is namelijk niet zo dat ik persé kilometers moet maken, bij slecht weer vind ik het dan bijvoorbeeld lekkerder om te zwemmen. Daarnaast ben ik lid van het bestuur van de Oranjevereniging Scherpenzeel. Met de Oranjevereniging organiseren we diverse evenementen waaronder Koningsdag en Bevrijdingsdag. Hier houd ik de social media bij.”  

Waar kunnen we je ´s nachts voor wakker maken? 

Rianne: “Slapen vind ik heerlijk, je kan mij dan ook maar beter laten slapen. Maar bij een heerlijke pasta pesto ga ik twijfelen!”  

 

Wat is je favoriete vakantiebestemming? 

Rianne: “Azië of Italië. Ik houd van backpacken. Zo ben ik onder meer in Vietnam, China en Thailand geweest. Ook duik ik graag, dus ik zoek altijd wel plekjes op waar dit kan. Italië vind ik ook heel fijn als vakantieland. Ik heb een halfjaar in Milaan gewoond en gestudeerd. Ik vind vooral cultuur, het eten en de warmte fijn aan Italië. Dat alles bij elkaar maakt het gewoon een perfect totaal plaatje. In mijn tijd in Italië heb ik veel gereisd en veel verschillende steden en dorpen gezien.” 

 

Hoe zie je de toekomst van de verlichtingsmarkt? 

Rianne: “Er zal ongetwijfeld qua lichtmanagementsystemen een hele hoop vooruitgang worden geboekt. Ik weet alleen niet of dat dan zo zeer op mijn bord terecht komt, maar natuurlijk zal ik hierin meegaan. Voor mij zit het meer in nieuwe armaturen, vormen, materialen, het bereik van het licht, hoe maken we het aangenamer voor de mensen… en dan met name in de logistiek en industrie. Een groot gedeelte van de nachtdiensten wordt namelijk uitgevoerd door medewerkers in de logistieke panden van e-commerce partijen. Juist dan is de juiste lichtsterkte en lichtkleur op het juiste moment van groot belang. Ik denk dat welzijn in gebouwen de komende tijd meer aandacht gaat krijgen.”