Starten met een nieuwe baan midden in een wereldwijde crisis. Het overkwam Kees Strijk en Richard van Doezelaar toen zij begin april startten in hun nieuwe functies als accountmanager. Vandaar dat het ook wat langer duurde voordat we ze samen konden interviewen. Kees is in zijn rol verantwoordelijk voor de groothandels en kleine- en middelgrote installateurs in de regio West. Richard voor dezelfde klantengroep in de regio zuidoost. In dit korte interview stellen de heren zich aan u voor.

Hoe zijn de eerste maanden bij TRILUX bevallen? 

Kees: “In één woord: Hectisch. Het was een ontzettend gekke tijd om te beginnen aan mijn nieuwe avontuur, want kort na mijn start begon de corona-crisis in Nederland. Social distancing maakt je leven als accountmanager niet makkelijker, zeker niet als je net begint, omdat je de klanten niet kunt bezoeken en je jezelf niet écht kunt voorstellen. Verder ben ik bij TRILUX ontzettend warm en gastvrij onthaald, collega's staan hier altijd voor je klaar en maken alle tijd voor je. Daaraan merk je dat het een écht familiebedrijf is.”


Richard: “Ja ik sluit mij aan bij Kees, het is een gekke tijd waarin we begonnen zijn. In deze periode mis je het fysieke contact met collega’s en klanten. Het duurt daardoor gevoelsmatig ook langer om een relatie op te bouwen. Het contact dat je hebt is uitsluitend digitaal. Uiteindelijk was het ook wel weer handig om thuis te zijn, op die manier kon ik namelijk de diverse TRILUX systemen snel onder de knie te krijgen en heb ik meer tijd in de productkennis kunnen steken. Maar gelukkig is TRILUX een warm nest, ik ben goed ontvangen door collega’s en voel me erg welkom. Nu, na drie maanden, gaan langzaamaan de fysieke afspraken met klanten ook weer beginnen. Ik kan niet wachten!”

Wat was je leukste project tot nu toe? 

Richard: “Dat is het project Enexis in Den Bosch. Deze kwam in mijn tweede week bij TRILUX al voorbij, dit is een enorm grote uitdaging. In nauw overleg met Innax installatieadviseurs is dit project uitgewerkt door onze lighting designer.” 


Kees: “Er is niet één project dat er bovenuit steekt voor mij. Ik heb diverse kleinere lichtlijnprojecten kunnen doen. Hier zijn wij met onze 24-uurs offerteservice, montageservice en uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding sterk concurrerend. Als ik er dan toch ééntje moet kiezen: ik heb een project mogen begeleiden waarbij veel klachten op de werkvloer waren over te weinig licht. Aan de andere kant was de eindgebruiker op zoek naar optimale energiebesparingen. Hier hebben we met onze lichtlijnen in combinatie met ons LiveLink lichtmanagementsysteem maximaal weten te scoren.”

 

Richard van Doezelaar (links) en Kees Strijk (rechts) poseren in de Light Campus Amersfoort

Wat trekt jou aan in werken bij TRILUX?

Kees: “Het warme gevoel. Mijn eerste gesprek voelde gelijk goed. Het voelt als thuis, en dat is ook weer te danken aan het feit dat TRILUX een familiebedrijf is. Dat voel je, met iedereen is er een klik. Iedereen werkt met elkaar samen, niemand gaat voor zijn eigen hachje.”


Richard: “Ik zeg ook het team. Je hebt het gevoel dat je samen alles aanvliegt. Je kunt altijd terugvallen op een collega. Er zijn altijd collega’s die iets weten, er is heel veel kennis in huis. Iedereen is bereid je te helpen, dat voelt fijn. Wat nu gaat beginnen vind ik helemaal te gek: nieuwe contacten opbouwen en de relatie aangaan met installateurs en groothandels. Dat is voor mij geen truc, dat is gewoon zijn wie ik ben.

 

Wat is je favoriete TRILUX product?

Richard: “Ik ben erg wild van de high-end producten. Dat zijn dus de pendelarmaturen. Zowel de Solegra  LED als de Parelia LED vind ik hele gave producten.”

Kees: “LiveLink vind ik heel gaaf, maar dat is meer een oplossing dan product. Verder vind ik het gewoon fantastisch dat we alles kunnen aanbieden, wij kunnen écht alles. Andere kleur? Ander stekkertje? Andere maatvoering? Andere sensor? Andere optiek? Of compleet maatwerk? Zeg het maar, wij kunnen het. Er zijn maar weinig concurrenten die dat kunnen zeggen.”

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Kees: “Ik ben erg sportief. Ik speel al van jongs af aan tennis en doe dat nog zeker twee keer per week. Ook heb ik een racefiets waar ik twee tot drie keer per week op zit. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vrienden een terras te pakken, lekker borrelen. Ik ben dan toch wel een Bourgondiër en ga voor kwaliteit boven een all-you-can-eat restaurant. Dat is dan weer een leuke parallel naar TRILUX.”


Richard: “Ik ben een levensgenieter samen met mijn gezin. Lekker op stap, terras op, borrel doen en hapje eten. Mijn quote is dan ook ‘hard werken én hard genieten’. Daarnaast qua hobby’s speel ik golf samen met mijn vader, dat is mij veel waard. Ook fitness ik twee tot drie keer per week en ben ik actief als zanger in de christelijke muziekwereld.”
 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

Kees: “Ik kijk graag naar de Formule 1, dus daar kun je mij zeker voor wakker maken. Al zet ik daar – bij een vroege race – natuurlijk ook graag de wekker voor!”


Richard: “Haha het zelfde als Kees, ik zet namelijk ook mijn wekker voor de Formule 1, dus maak mij daarvoor maar wakker. Het liefst met een lekker ontbijt. Mijn favoriet? Scrambled eggs met ontbijtspek op toast geserveerd met een bakje espresso.”
 

 

Wat is je favoriete vakantiebestemming? 

Kees: “Ik ga ieder jaar naar Spanje, het voelt voor mij altijd als thuiskomen daar. Zwitserland vind ik ook een mooi land, het liefst dan in de buurt van een meer, bijvoorbeeld het Lago Maggiore. Als ik op vakantie ben dan wil ik ook écht uitrusten. Als ik op een actieve vakantie ga, dan is dat veelal een lang weekend citytrip.”


Richard: “Ik kom van kleins af aan al in Italië, dus binnen de EU staat Italië met stipt op 1. Ik houd van het  charmante en romantische sfeertje, kleine straatjes, Italiaanse koffie, schoonheid van de natuur, pasta’s.”

 

Hoe zie jij de toekomst van de verlichtingsmarkt?

Richard: “Wat ik verwacht is dat wij over vijf jaar geen standalone producten meer verkopen, maar als oplossingenleverancier daarnaast verantwoordelijk worden voor de lichtsturing, dataverzameling en alles daaromtrent. We weten dat we de strijd op prijs niet gaan winnen aan de onderkant van de markt. We willen wel gave totaal projecten verkopen en met onze verlichting substantieel bijdragen aan slimme smart buildings.”
 

Kees: “Het gaat in de toekomst niet alleen meer om de armatuur, maar om het complete plaatje met de eindgebruiker in het oog. Denk dan aan aanvullende services zoals montage, maar ook zeker aan lichtmanagement, sensoren, beacons en bijhorende cloud-services. TRILUX is innovatief genoeg dus daarin zullen wij altijd voorop lopen. Ik zie dan ook een mooie toekomst voor TRILUX in het verschiet liggen. We zijn zo’n gerenommeerd bedrijf en we staan sterk in de markt.”

Uiteraard wensen wij Kees en Richard veel succes in hun nieuwe functies. Mocht u nou een afspraak willen inplannen met één van beide heren dan zijn zij onder de volgende gegevens bereikbaar. Wil jij ook onderdeel uitmaken van #teamTRILUX? Kijk dan op onze vacaturepagina voor de meest actuele vacatures.


Kees Strijk
Accountmanager West Nederland
06 – 51 40 12 54
kees.strijk@trilux.com


Richard van Doezelaar
Accountmanager Zuidoost Nederland
06 – 42 34 97 92
richard.van.doezelaar@trilux.com

Bekijk vacatures