HQ Pack reinigt, ontwikkelt, produceert, beheert en distribueert verpakkingen voor hoogwaardige en kwetsbare industriële producten. Als één van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van hightech verpakkingen werkt HQ Pack als vaste verpakkingspartner voor ASML, de grootste multinational en wereldwijde speler in de ontwikkeling van chips voor smartphones en televisies. In samenwerking met installateur Romanesco leverde TRILUX binnen no time E-line LED lijnverlichting voor verschillende ruimtes.

 

Nieuwe samenwerking

De allereerste aanvraag voor LED verlichting voor de opslag, magazijnen, stellingen en productie van HQ Pack kwam begin 2017 bij TRILUX binnen via één van de groothandels, Rexel in Eindhoven. De huisinstallateur van HQ Pack, Frank Romanesco, werkte tot die tijd in principe met producten van een andere fabrikant, welke niet op tijd kon leveren. “Omdat wij uit voorraad en dus binnen no time konden leveren, was onze beschikbaarheid doorslaggevend en onderscheidend ten opzichte van veel concurrenten. Bovendien staat TRILUX al sinds jaar en dag voor Duitse A-kwaliteit, of eigenlijk nog beter”, start Peter van Duivendijk, Business Development Manager bij TRILUX.


Frank Romanesco, eigenaar van installatiebedrijf Romanesco, sluit zich daar bij aan: “HQ Pack is een hele goede klant van ons en wilden wij graag voorzien van goede en kwalitatieve LED verlichting. In samenwerking met Peter heb ik een lichtplan met offerte opgesteld en aan hen voorgelegd. Zij belden verbaasd op en vroegen waar ik mee bezig was. Ik dacht direct dat het plan niet aansloeg, maar niets was minder waar. Zij waren verbaasd dat ik een offerte had uitgewerkt en volgden mijn advies blindelings op”.
 

Installatie van de de E-line LED lichtlijnen op grote hoogte.

Goede voorbereiding

In de loop der jaren breidde de geplaatste TRILUX verlichting zich steeds verder uit. Inmiddels zijn zowel tijdens verbouwingen als renovatie werkzaamheden verschillende ruimtes norm conform met E-line LED verlichting uitgelicht. “Ons initiële plan is geïnstalleerd. Het bevalt goed en ziet er netjes uit. Alles bij elkaar hebben we nu zo’n 18.000 m2 met TRILUX verlichting bij HQ Pack uitgelicht”, aldus Romanesco.

 

Van Duivendijk: “Ons systeem is makkelijk te installeren en bijna een plug en play oplossing. De door Romanesco gestelde vragen hadden met name te maken met het feit dat er in een vrij korte tijd gemonteerd moest worden. De werkzaamheden bij HQ Pack zijn een continue proces. Er wordt dagelijks veel gereden met heftrucks, dus ‘even monteren’ of wat aanpassen is niet zomaar mogelijk. Daardoor was er weinig speling in de planning. Uiteraard hebben wij zijn vragen zo snel mogelijk opgepakt”.

Montage van de TRILUX lichtlijnen is eenvoudig en kan vrij simpel - plug & play - door een installateur worden uitgevoerd. Maar wist u dat TRILUX de montage van lichtlijnen ook compleet voor u kan verzorgen? 

Energie investeringsaftrek (EIA)

Door gebruik te maken van de energie investeringsaftrek (EIA) werden de producten van TRILUX extra aantrekkelijk voor HQ Pack. Hierdoor werd de E-line niet alleen breed stralend ingezet in grote (productie)hallen, maar was hetzelfde product diep stralend ook geschikt voor magazijn en stellingen. Romanesco: “De ondersteuning die TRILUX qua documentatie voor de EIA aanbiedt is erg waardevol. De korte lijnen en open- en eerlijkheid in zaken spreken mij aan in de samenwerking met zowel Peter als Rexel”.

De TRILUX lichtlijnen kenmerken zich door de uitstekende product- en lichtkwaliteit, energie-efficiëntie en het installatiegemak. 

Tevredenheid alom

Ook over het product is Frank Romanesco erg tevreden. “Ik ben erg gecharmeerd van de TRILUX armaturen en hoop dit prettig werkende systeem in de toekomst ook bij andere projecten te mogen installeren. Om klanten te inspireren heb ik ons nieuwe pand met de producten van TRILUX verlicht. Zien doet verkopen, niet waar?”.


Jos Grapendaal, Manager Operations Service Center bij HQ Pack, sluit zich daar volledig bij aan. Hij vindt de LED verlichting een beter en prettiger licht uitstralen. “Wij zijn erg tevreden, vooral ook omdat de verlichting altijd brand. Ik werk sinds vorig jaar bij HQ Pack. Bij eerdere werkgevers vielen TL buizen in de zomerperiode uit, maar dat viel door het aanwezige daglicht nooit op. In de winterperiode moest vervolgens alles worden vervangen”. Het natuurlijke licht is volgens Grapendaal veel helderder, waardoor het prettiger werkt dan in eerdere TL verlichting. “In goed licht werk je veiliger. Bovendien kan ik zien dat er is nagedacht over de plaatsing van de armaturen. Ze hangen hoog en zijn erg plat, waardoor er niet met een heftruck tegenaan gereden kan worden”, vult hij nog aan.

Bij HQ pack is veel op hoogte gewerkt, de eenvoudige gereedschaploze montage van de LED modules is hier een groot voordeel.

Door de hoge lichtkwaliteit en uitstekende optiek is de E-line LED, zelfs op ooghoogte nauwelijks verblindend.

Kort & bondig

Eindgebruiker

HQ Pack, Eindhoven

Groothandel 

Rexel, vestiging Eindhoven

Installateur 

Romanesco B.V.

Project

Verlichten van gerenoveerde en nieuwgebouwde hallen met E-line LED lichtlijnen