Perfecte presentatie stimuleert de verkoop in VW-showrooms Van Mossel

18.05.2015 | Projecten

Hoogwaardige verlichting is in de automotive-industrie van levensbelang. En in de dealershowrooms is een doelmatig lichtplan uiteraard een belangrijke marketingtool. De Van Mossel Groep integreerde met behulp van TRILUX het ultra-witte moduleconcept van Volkswagen in de recent verbouwde dealershowrooms in Tilburg en Weert. Het moest in één keer goed zijn, met de juiste lux-waarden op zichtniveau. “Open, helder en transparant is het geworden”, vertelt Directeur Inkoop, Kwaliteit & Projecten John de Jong.

De Van Mossel Groep is met ruim 30 vestigingen één van de grootste autobedrijven in Nederland. Van Mossel is dealer van vele gerenommeerde automerken, groeit door een aantal overnames tegen de markt in en integreert als zodanig met grote regelmaat de laatste presentatieconcepten van automerken in haar showrooms. Zoals die van Volkswagen – een key account van TRILUX Duitsland - in de showrooms aan de Ringbaan-Noord in Tilburg en de Edisonlaan in Weert.

John de Jong is als Directeur Inkoop, Kwaliteit en Projecten verantwoordelijk voor alle speciale projecten binnen de Van Mossel Groep, zoals inkoop, kwaliteit, klanttevredenheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en bouwgerelateerde projecten. Hij was intensief betrokken bij de verbouwing van de VW-showrooms en de integratie van het lichtplan. “Het moduleconcept van Volkswagen is tot in de laatste details uitgedacht en wordt wereldwijd toegepast volgens vaste designregels. De vormgeving van de showrooms staat daarmee voor een groot deel vast. Het is feitelijk een 'inbouwdoos' die je gehele showroominrichting bepaalt.” De kleur wit is zeer dominant in dit concept. “Verlichting speelt dan ook een belangrijke rol in de presentatie. Wij zien in de praktijk dat goede verlichting de verkoop stimuleert. Wij wilden in Tilburg en Weert geen dynamische lichtshow, maar wel rust en warmte in de uitstraling. En perfect uitgelichte highlights binnen het moduleconcept van Volkswagen, met de juiste lux-waarden op zichtniveau.

Helder licht

Met TRILUX ging John de Jong op zoek naar het juiste lichtplan. 'Open, helder en transparant' zijn de sleutelwoorden in de uitstraling van de twee showrooms.“Dat geldt trouwens niet alleen voor de productpresentatie, maar ook voor de samenwerking met onze toeleveranciers, zoals TRILUX”, vervolgt De Jong. “Verbouwingen zijn bij de Van Mossel Groep aan de orde van de dag. Dan moet je een-op-een communiceren op basis van een klik, zodat je snel kunt schakelen. Wij zijn scherp op de bal en willen niet dat wij voor een bepaald productaanbod moeten gaan. TRILUX bood ons daarbij de mogelijkheid zelf te kiezen, met de juiste ondersteuning.”

Het gaat de Van Mossel Groep om het totaalplaatje, en hoewel de twee showrooms in Tilburg en Weert in afwijkende gebouwen zijn gevestigd, moet het moduleconcept van VW wel integraal kloppen. De presentatie moet in één keer goed zijn. Met de gekozen hoogfrequente verlichting, op basis van ronde armaturen die verwerkt zijn in de systeemplafonds van het moduleconcept van Volkswagen, gaat De Van Mossel Groep voor helder licht, geen experimenten maar bewezen kwaliteit. “De potentiële koper van een auto weet tegenwoordig alles al als hij in een showroom komt; hij heeft zijn keuze feitelijk al gemaakt. Komt hij in de showroom, dan is dat om te kopen. Dan moet de productpresentatie perfect zijn.” Het lichtplan is met de salesmanager van TRILUX in samenspraak gemaakt, en zowel financieel als inhoudelijk tot in de puntjes geregeld. “TRILUX heeft meegedacht en op maat gepresteerd. Precies die voorwaarden die voor ons tot resultaat leiden.

Bekijk de referentiefoto's VW-Showroom Tilburg / Weert

VW-showrooms Van Mossel | TRILUX Simplify Your Light