Het juiste licht op het juiste moment kan helpen het leersucces in klaslokalen of auditoria te vergroten. Verlichtingsinstallaties voor opleidingsinstellingen moeten niet alleen voor een aangename sfeer zorgen, ze moeten ook energie-efficiënt zijn.

Moderne lichtmanagementsystemen kunnen het lichtcomfort vergroten en het energieverbruik verminderen, met lagere werkingskosten tot gevolg. Zeker in traditionele klaslokalen met een typische ruimte-indeling kan een automatische of deels geautomatiseerde sturing van de verlichting via sensoren een meerwaarde betekenen. LiveLink detecteert het invallende daglicht en regelt precies de benodigde hoeveelheid kunstlicht bij, om het gewenste, vooraf ingestelde, verlichtingsniveau te

halen. Dat is beter voor de ogen en het concentratievermogen van leerlingen, studenten en onderwijzend personeel. In combinatie met een aanwezigheidsdetectie kunnen de werkingskosten meer dan gehalveerd worden. Maar LiveLink kan nog meer! Via een toets of touchpad worden voorgeconfigureerde lichtscènes opgeroepen. Bijvoorbeeld voor de vertoning van een film of een presentatie – heel eenvoudig en comfortabel met een druk op de knop. Gewoon intelligent.

LiveLink

De revolutie die intelligent licht teweeg gaat brengen in ons dagelijks leven, is even groot als destijds de uitvinding van de gloeilamp. Licht kan ons concentratie- en prestatievermogen verhogen, ons welbehagen en onze veiligheid vergroten en ons herstel bevorderen.

Wat ontbreekt er nog om deze revolutie te ontketenen? Een lichtmanagementsysteem dat enerzijds voor de eindgebruiker intelligente nieuwe functies biedt en anderzijds de planning en installatie heel eenvoudig maakt. TRILUX heeft haar kennis en ervaring gebundeld met die van sensortechnologiespecialist STEINEL en gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van een intelligent systeem. Het resultaat: LiveLink.

LiveLink