Rabobank: ledsystemen in een historisch kader

Waar vroeger boeren hun rijke oogst binnenhaalden, kweekt nu een bank vermogen voor haar clientèle. In het Nederlandse dorpje Bocholtz verbouwde de Rabobank een meer dan 700 jaar oud leengoed tot een ultramodern adviescentrum, waarin de charme van vervlogen tijden harmonieert met de eisen die aan een toekomstbestendig kantoor worden gesteld. 
 

 

Een belangrijke bijdrage aan de indrukwekkende sfeer leveren onder andere de digitale verlichtingssystemen van TRILUX. Hun zakelijke design contrasteert mooi met het historische kader. De vroegere gracht, de toegangsbrug en dan de grote binnenplaats… de Rabobank heeft zich gevestigd in een pittoreske omgeving.

Koude stalen balken ondersteunen eeuwenoude kalksteenmuren terwijl felle kleuren de moderne interieurinrichting van de kantoorruimten en besprekingskamers accentueren. "Uit milieuoverwegingen wilden we voor ons adviescentrum

geen nieuw gebouw oprichten, maar een bestaand gebouw opnieuw uitvinden", verklaart Theo Korn, Facility Manager bij Rabobank Adviescentrum Centraal Zuid Limburg.

Bijzonder trots is hij op de geslaagde combinatie van de historische hoevesfeer met ultramoderne ledtechniek: "Wij hechtten enorm veel belang aan de verlichting om de juiste sfeer te creëren. Nu kunnen we er zeker van zijn dat onze kantoren voldoen aan de modernste eisen en voorwaarden", aldus Theo Korn. 

In totaal plaatste TRILUX 150 armaturen in het drie verdiepingen tellende gebouwencomplex. Tot de ingezette modellen behoort de Luceos LED, die niet alleen verblindingsvrij licht levert, maar ook voor een hoog visueel comfort zorgt. Bovendien is ze energiezuinig en milieu- en klimaatvriendelijk, eigenschappen die belangrijk waren voor de bouwheer.

De Coriflex LED-familie hult de open entree van het gebouw in het juiste licht. Doordat de armaturen veelzijdig inzetbaar zijn, kan er steeds verlichting op maat gecreëerd worden. De werkplekken worden normconform verlicht, zodat er zeker geconcentreerd

en ontspannen gewerkt kan worden. Tegelijkertijd garandeert het flexibele spanningsrailconcept met zijn variabel inzetbare spots een grote mate aan aanpasbaarheid, voor het geval dat het eisenprofiel zou veranderen.

In heel het complex voelt men duidelijk dat er gezocht is naar een evenwicht tussen enerzijds open communicatie en anderzijds de voor bankzaken onmisbare discretie. Dit evenwicht is er over de hele lijn gekomen, "niet in de laatste plaats door de intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen", legt Willem Dammers, Managing Director bij TRILUX BENELUX uit. 

Kort en bondig

  • Bouwheer
    Rabobank Adviescentrum Centraal Zuid Limburg - Bocholtz, Nederland
  • Gebouw
    Kantoor en adviescentrum
  • TRILUX-serie
    Lateralo Plus LED
    Polaron IQ LED
    Belviso LED
    Coriflex LED
    Luceos LED