De fris afgestudeerde Kim Hartgers startte in februari van dit jaar met haar afstudeerstage binnen TRILUX. Gedurende haar stage focuste zij zich op een onderzoek naar hoe TRILUX een omgeving kan creëren waarin medewerkers hun gehele loopbaan gemotiveerd zijn en blijven. Na een succesvolle afstudeerperiode én presentatie blijft Kim aan TRILUX verbonden. Na afloop van haar presentatie kreeg zij namelijk direct een contract aangeboden als onze eerste HR-medewerker.

In een eerder artikel maakten we al uitgebreid kennis met Kim. Dit keer vragen we haar daarom graag meer over haar afstudeerstage, onderzoek en start van haar eerste baan als HR-medewerker.

Kim, wil je ons meer vertellen over jouw afstudeeronderzoek?

Kim: “Absoluut! Mijn afstudeerstage bestond deels uit meewerk opdrachten, maar vooral uit een eigen onderzoek. Daarin stond de focus op het motiveren van medewerkers gedurende hun hele loopbaan centraal. Ik heb onderzocht welke levensfasen er zijn en welke motivatiefactoren, zoals bijvoorbeeld flexibiliteit, ontwikkeling en vrijheid, hier aan gekoppeld zouden kunnen worden. Op basis hiervan heb ik een aantal adviezen uitgewerkt die we binnen TRILUX kunnen implementeren of verbeteren. Eerst door middel van een enquête, daarna aan de hand van een aantal verdiepende, online interviews”.

Mooie input vanuit de hele organisatie dus. En wat heb je daar mee gedaan?

“Ik heb de adviezen die uit mijn onderzoek kwamen uitgewerkt en daar ook direct tastbare oplossingen aan gekoppeld. Een gesprekskaart met focus op leerdoelen en voorzien van een aantal vragen die eerder niet besproken werden bijvoorbeeld, voor tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken. Daarnaast heb ik de employee journey binnen TRILUX uitgewerkt. Oftewel: de weg van de werknemer, van begin tot het einde van iemands loopbaan. Hierin heb ik iedere levensfase toegevoegd en gekeken welke motivatie factoren daarbij horen”, legt Kim uit.

Dat lijkt mij nuttige informatie voor een verdieping van de HR-afdeling binnen TRILUX. Althans, een echte afdeling kun je het nog niet noemen, toch?

Kim lacht: “Nee, dat klopt. Maar nuttig is het zeker. Dat werd ook door Gerdien Dekkers-Heemskerk, mijn begeleider binnen TRILUX, en Willem Dammers beaamd. Juist door de praktische inzetbaarheid ontving ik hele positieve reacties op mijn eindpresentatie”.

En nog het mooiste: een baan!

Ze vervolgt vol trots: “Ja, hoe gaaf is dat? Direct na mijn eindpresentatie heb ik een contract aangeboden gekregen. Ik ben de eerste HR-medewerker binnen TRILUX en heb de prachtige uitdaging om een HR-afdeling op te gaan zetten. Ik vind het heel mooi dat ik het vertrouwen krijg om dit uit te werken!”.

Was dat een grote verrassing?

“Stiekem had ik er wel op gehoopt, natuurlijk. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek voor mijn afstudeerstage merkte ik al veel enthousiasme. Gerdien en Willem hebben mij toen ook als stagiaire aangenomen om eerst de organisatie goed te leren kennen. Als dat van beide kanten zou bevallen, was de kans op een contract zeker aanwezig. Ik ben erg blij met deze kans en kijk uit naar alles waar ik mij de komende tijd mee bezig mag houden!”, sluit Kim af.